Κόκκινο φως, πράσινο φως στην... ΕΔΕΚ

Το Squid Game ή αλλιώς το παιχνίδι του καλαμαριού, είναι η νέα σειρά του Netflix, η οποία κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ προβολών, όπου παίχτες συμμετέχουν σε παιδικά παιχνίδια, με τον νικητή να τον περιμένει ένα δελεαστικό έπαθλο.

Από τη φιλοσοφία της νοτιοκορεάτικης σειράς, εάν αφαιρεθούν οι σκηνές βίας με τις εν ψυχρώ δολοφονίες και γενικότερα τον θάνατο 400 τόσων συμμετεχόντων στο αιμοβόρο παιχνίδι, θα τη μετατρέψει σε μια καλτ σειρά με κωμικοτραγικές καταστάσεις που πόρρω απέχουν από τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών στην ΕΔΕΚ.

Το μόνο σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή το Squid Game και την ΕΔΕΚ, είναι πως στο τέλος ένας θα είναι ο νικητής. Στη σειρά βλέπουμε παίχτες να μπαίνουν στου παιχνίδι και σε κάποιες δοκιμασίες έχουν να επιλέξουν συμπαίχτες με τους οποίους θα πρέπει να συμμαχήσουν, ώστε να νικήσουν και να «εξολοθρεύσουν» τους αντίπαλους, με όποιο τρόπο μπορούν. Κάπως έτσι εκτυλίσσεται και το… ΕΔΕΚ Game.

Το κόμμα έχει χωριστεί σε στρατόπεδα, με τα μέλη να έχουν συνθέσει συμμαχίες σε μια μάχη επιβίωσης, με το παιχνίδι, αυτή τη στιγμή, να βρίσκεται στην κορύφωση του. Στόχος και των δύο πλευρών είναι το έπαθλο, που δεν είναι άλλο από την προεδρία της ΕΔΕΚ, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αναδειχθεί στις 30 Οκτωβρίου, ενώ προς τον σκοπό αυτό, οι παίχτες του Σοσιαλιστικού Κόμματος επιστράτευσαν όλα τα μέσα τους, ώστε να χτυπήσουν τον αντίπαλο, με το παρασκήνιο να είναι κάτι περισσότερο από οργιώδες.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι καταστάσεις εντός του κόμματος, εδώ και μήνες, δεν είναι φυσιολογικές, σφύζουν από τοξικότητα, εκδικητικές συμπεριφορές και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Το στρατόπεδο Σιζόπουλου, παρά το διάταγμα που ανέστελνε τις εκλογές της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, απέδειξε πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, τουλάχιστον στο εσωκομματικό πεδίο, αφού εκμεταλλευόμενος τα νομικά κενά της απόφασης του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν τρεις υποψήφιοι, της Επαρχιακής Λευκωσίας, πήρε πάνω του τη διεξαγωγή των εκλογών και μάλιστα με αυξημένη συμμετοχή από τα μέλη.

Ωστόσο δεκαπέντε μέλη του κόμματος, η πλειοψηφία των οποίων έθεσαν υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή ήρθαν να πάρουν ρεβάνς, με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να βρίσκεται, όπως φαίνεται, σε αδιέξοδο, μελετώντας τα επόμενα του βήματα. Και αυτό γιατί το Δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή του Συνεδρίου της ερχόμενης Κυριακής και τις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου, μέχρι να εξετάσει την νέα προσφυγή.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην ουσία το έπαθλο του παιχνιδιού θα δοθεί από το Δικαστήριο, το οποίο θα αναδείξει ένα και μόνο νικητή, γύρω από το πολύκροτο ζήτημα με το μητρώο του κόμματος. Αν διαταχθεί ο έλεγχος του, τότε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, θα είναι σε πρώτη φάση ο χαμένος και το στρατόπεδο Βαρνάβα, που παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν προσέφυγε στο Δικαστήριο, εντούτοις οι εξελίξεις είναι προς όφελος του, θα αναδειχθεί νικητής, αφού θα κερδίσει αυτό που ζητούσε, δηλαδή τον έλεγχο του μητρώο του κόμματος, αφού όπως υποστηρίζει, στη βάση όσων αναφέρει σε επιστολή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, υπήρξαν παραβιάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής και το παιχνίδι τελειώνει για αυτόν σε πρώτη φάση στις αίθουσες του Δικαστηρίου, ενώ οριστικό τέλος θα δώσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης που θα δείξει τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Εάν όμως το Δικαστήριο αποφασίσει τον έλεγχο του μητρώου, τότε η οριστική αυλαία πέφτει με τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες, η υπόθεση οδηγείται ενώπιον των Διωκτικών Αρχών, κάτι που σημαίνει πως η… σειρά θα έχει και δεύτερο κύκλο.

Αναμφίβολα, όπως και στο Squid Game, όταν ο «εκπρόσωπος» σφυρίζει την έναρξη του παιχνιδιού, ο δρόμος είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει η επιλογή επιστροφής για τους παίχτες. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Σοσιαλιστές, με το Δικαστήριο να είναι στον ρόλο της κούκλας στο πρώτο αγώνισμα που ανιχνεύοντας ποιος παρανόμησε, τον βγάζει εκτός παιχνιδιού. Το πότε, με πόσους παίκτες και κάτω από ποιες συνθήκες θα δοθούν τα επόμενα «αγωνίσματα», θα αποφασισθεί μετά το πέρας του πρώτου αγωνίσματος στα Δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κλοιός σφίγγει, το κόμμα βυθίζεται, η Δικαιοσύνη αποφασίζει

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία