Φωτίου: Οι απαράδεκτες προκλήσεις της Αγκυρας μας πεισμώνουν στον αγώνα για ελευθερία

Οι νέες απαράδεκτες προκλήσεις και οι απειλές της Άγκυρας και των εγκάθετων της στα κατεχόμενα, μάς πεισμώνουν στον αγώνα για ελευθερία είπε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου κατά την τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Ε΄ Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) Ελλάδας

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό ο κ. Φωτίου ανέφερε επίσης ότι μέσα από τον επετειακό εορτασμό και τα αξιοθαύμαστα ανδραγαθήματα στα πεδία των μαχών κατά την επανάσταση του 1821, αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια και βρίσκουμε ένα έρεισμα αυτοπεποίθησης, που βοηθά στο να στοχαστούμε και να επανεκτιμήσουμε την πορεία μας, διεκδικώντας την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τα δίκαια μας, με το φως που αυτά εκπέμπουν ως καθοδηγητικός φάρος μέσα από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε πως καθόλου δεν μας πτοεί το θράσος της λεηλασίας και του σφετερισμού με τη μορφή της τουρκικής σημαίας που χάραξαν στον Πενταδάκτυλο, ούτε και οι νέες απαράδεκτες προκλήσεις και οι απειλές της Άγκυρας και των εγκάθετων της στα κατεχόμενα.

Αντίθετα, συνέχισε, μας πεισμώνουν και μας ωθούν απτόητοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να φυσήξει παντού στο νησί μας ο άνεμος της ελευθερίας με την οριστική απαλλαγή μας από τα δεινά της εισβολής.

Είπε επίσης ότι στην εθνεγερσία του 1821 είχε και η Κύπρος το μερτικό της, όπως το υπογραμμίζει ο εθνικός ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης.

Ο κ. Φωτίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική την ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών στο κάλεσμα να διερευνήσουν την ιστορική σε εθνική αξία θεματολογία του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού διαγωνισμού και να καταθέσουν τα ευρήματα και τις σκέψεις τους, θέτοντας την προσωπική τους σφραγίδα,

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»