Συναντήθηκαν Καρογιάν και υπ. Γεωργίας-Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα πράσινης οικονομίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή είχε σήμερα αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέθηκαν επι τάπητος μια σειρά καίριων ζητημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της πράσινης οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την πολύ ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία, σημείωσε, να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από μέρους του, σε διάφορους τομείς που απασχολούν τον αγροτικό μας κόσμο και οι οποίοι σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη.

Από δικής μας πλευράς, επισήμανε ο κ. Καρογιάν, «ενημερώσαμε τον Υπουργό Γεωργίας, για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως είναι η εισαγωγή της Κάρτας του Αγρότη, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα η εξασφάλιση ίσης κατανομής ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης με έμφαση στην επεξεργασία των αποβλήτων, η νέα Φορολογική Πολιτική για τις ΑΠΕ και η ευταξία όσον αφορά στην επιλογή των χώρων φιλοξενίας τους, η στήριξη των μελισσοκόμων μας καθώς και η δικαιότερη κατανομή νερού από τον Νότιο Αγωγό».

«Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν τους πυρόπληκτους γιατί πέρασαν ήδη μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Υπουργός, μας έχει διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση εκείνων που είχαν εξαγγελθεί. Εμείς πάντοτε με υπευθυνότητα, με ευθυκρισία και εποικοδομητικό πνεύμα θα συνεργαζόμαστε και θα ανταλλάσσουμε απόψεις, διότι ο στόχος είναι κοινός: να πάει ο τόπος μπροστά και να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με μόχθο κρατούν την οικονομία μας, ζουν από τη γεωργία, από την κτηνοτροφία και από άλλα παρεμφερή επαγγέλματα».

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, «δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της κυκλικής οικονομίας και της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και των νέων πολιτικών που θα εφαρμόσει το Υπουργείο μας, όπως το σύστημα “Πληρώνω όσο Πετώ”. Συζητήσαμε, επίσης, το θέμα της διαχείρισης των συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών που είχαμε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα προς όφελος των όσων έχουν πληγεί στην ορεινή Λάρνακα και στην ορεινή Λεμεσό αλλά και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στήριξη των αγροτών μας.

Συζητήσαμε ακόμα, ανέφερε, «την καθιέρωση της “κάρτας τους αγρότη”, μια ιδέα που θα μελετήσουμε πολύ σοβαρά ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Γενικότερα, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και ωφέλιμη συζήτηση.  Συμφωνήσαμε ότι συγκεκριμένες ιδέες της ΔΗΠΑ θα αναλυθούν, αφού μας σταλούν δεδομένα τα οποία θα μελετήσει το Υπουργείο μας. Συμφωνήσαμε, γενικότερα, να είμαστε σε επικοινωνία, για να δούμε πώς διαχειριζόμαστε, όσο γίνεται καλύτερα, τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση».   

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ