Τετάρτη 1 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συναντήθηκαν Καρογιάν και υπ. Γεωργίας-Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα πράσινης οικονομίας

  21/10/2021 18:41
Συναντήθηκαν Καρογιάν και υπ. Γεωργίας-Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα πράσινης οικονομίας

Συναντήθηκαν Καρογιάν και υπ. Γεωργίας-Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα πράσινης οικονομίας

  21/10/2021 18:41

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή είχε σήμερα αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέθηκαν επι τάπητος μια σειρά καίριων ζητημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της πράσινης οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την πολύ ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία, σημείωσε, να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από μέρους του, σε διάφορους τομείς που απασχολούν τον αγροτικό μας κόσμο και οι οποίοι σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη.

4040761567180120 viber image 2021-10-21 19-14-07-090

Από δικής μας πλευράς, επισήμανε ο κ. Καρογιάν, «ενημερώσαμε τον Υπουργό Γεωργίας, για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως είναι η εισαγωγή της Κάρτας του Αγρότη, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα η εξασφάλιση ίσης κατανομής ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης με έμφαση στην επεξεργασία των αποβλήτων, η νέα Φορολογική Πολιτική για τις ΑΠΕ και η ευταξία όσον αφορά στην επιλογή των χώρων φιλοξενίας τους, η στήριξη των μελισσοκόμων μας καθώς και η δικαιότερη κατανομή νερού από τον Νότιο Αγωγό».

«Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν τους πυρόπληκτους γιατί πέρασαν ήδη μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Υπουργός, μας έχει διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση εκείνων που είχαν εξαγγελθεί. Εμείς πάντοτε με υπευθυνότητα, με ευθυκρισία και εποικοδομητικό πνεύμα θα συνεργαζόμαστε και θα ανταλλάσσουμε απόψεις, διότι ο στόχος είναι κοινός: να πάει ο τόπος μπροστά και να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με μόχθο κρατούν την οικονομία μας, ζουν από τη γεωργία, από την κτηνοτροφία και από άλλα παρεμφερή επαγγέλματα».

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, «δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της κυκλικής οικονομίας και της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και των νέων πολιτικών που θα εφαρμόσει το Υπουργείο μας, όπως το σύστημα “Πληρώνω όσο Πετώ”. Συζητήσαμε, επίσης, το θέμα της διαχείρισης των συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών που είχαμε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα προς όφελος των όσων έχουν πληγεί στην ορεινή Λάρνακα και στην ορεινή Λεμεσό αλλά και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στήριξη των αγροτών μας.

Συζητήσαμε ακόμα, ανέφερε, «την καθιέρωση της “κάρτας τους αγρότη”, μια ιδέα που θα μελετήσουμε πολύ σοβαρά ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Γενικότερα, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και ωφέλιμη συζήτηση.  Συμφωνήσαμε ότι συγκεκριμένες ιδέες της ΔΗΠΑ θα αναλυθούν, αφού μας σταλούν δεδομένα τα οποία θα μελετήσει το Υπουργείο μας. Συμφωνήσαμε, γενικότερα, να είμαστε σε επικοινωνία, για να δούμε πώς διαχειριζόμαστε, όσο γίνεται καλύτερα, τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση».   

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας