Λαβρόφ σε Χριστοδουλίδη: Εκτιμούμε τις απόψεις σας για την ανατολική Μεσόγειο

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην Μόσχα είναι στο πλαίσιο του εντατικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ καλωσορίζοντας τον Κύπριο ομόλογο του.

«Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην Μόσχα. Η επίσκεψη σας αποτελεί συνέχεια του τακτικού, εντατικού διαλόγου μας για διμερείς και περιφερειακές καθώς και διεθνείς υποθέσεις», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ.

Υπενθύμισε ότι «είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην Νέα Υόρκη αλλά για ευνόητους λόγους, ήταν μικρής διάρκειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το διπλωματικό ντεμαράζ, το μήνυμα στους Ευρωπαίους και ο ρόλος της Μόσχας

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Λαβρόφ , «θα συζητήσουμε λεπτομερώς πώς υλοποιούνται οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών καθώς και άλλων Υπουργείων.

«Εκτιμούμε τις απόψεις σας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής στο σύνολο της», συμπλήρωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του Κύπριου υπουργού υπογράφηκε το «Στρατηγικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την τριετία 2022-2024», καθώς και η «Συμφωνία για συνεργασία κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών επιχειρήσεων σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων».

«Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκεται η συζήτηση οδών περαιτέρω εμβάθυνσης του πολιτικού διαλόγου, της υλοποίησης των συμφωνιών, που έχουν νωρίτερα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων κατά την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη στις 30 Ιουλίου 2020. Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νέας λοίμωξης του κορονοϊού. Θα αποτιμηθεί η αποκατάσταση των επιχειρηματικών και τουριστικών επαφών μετά την επανέναρξη της τακτικής αεροπορικής συγκοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών στις 28 Ιουνίου τρέχοντος έτους», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

 

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»