Η παράνομη ηχογράφηση, η υποψηφιότητα της κόρης και το δικαστικό μέτωπο

Μεγάλη αναστάτωση και νέους πονοκεφάλους προκάλεσε η σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η οποία ανέβαλε για περίοδο εξήντα ημερών το Συνέδριο και τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Οικολόγων.

Ειδικότερα ο Σωτήρης Χρίστου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά τη διαγραφή του από το κόμμα, ζητώντας αποκατάσταση της ιδιότητας μέλους αφού όπως είχε δηλώσει πρόθεση του ήταν να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, στα πλαίσια του Συνεδρίου.

Το Δικαστήριο δικαίωσε τον κ. Χρίστου, εκδίδοντας ενδιάμεσο διάταγμα για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για χρονική περίοδο 60 ημερών, με τους Οικολόγους μετά από συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, να αποφασίζουν πως το διάταγμα θα γίνει σεβαστό και το Συνέδριο θα καθοριστεί για αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκο Δικαστηρίου στις εκλογές των Οικολόγων-Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε ο REPORTER το εν λόγω μέλος απασχόλησε αρκετά το κόμμα το τελευταίο διάστημα, αφού από τον καιρό που επανεγγράφηκε στο κόμμα, προχώρησε σε μια σειρά από πράξεις που θεωρήθηκαν αντικομματικές και αντικαταστατικές και τον οδήγησαν εκτός Οικολόγων.

Ειδικότερα, ο Σωτήρης Χρίστου, εγγράφηκε μέλος των Οικολόγων το 1996, ωστόσο λόγω αδρανοποίησης του και μη συμμετοχής του στις δραστηριότητες του κόμματος, διαγράφηκε. Τον Μάρτιο του 2021, προσέγγισε το κόμμα και ζήτησε να γίνει μέλος. Η Επαρχιακή Επιτροπή των Οικολόγων στη Λευκωσία, ενέκρινε την εγγραφή του στις 30 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα, ο κ. Χρίστου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε προχωρήσει σε πρόσκληση των χρηστών για να εγγραφούν ως μέλη στους Οικολόγους, για να τον ψηφίσουν, αφού είχε εκφράσει την πρόθεση του, πριν καν εγγραφεί στο κόμμα, να διεκδικήσει την προεδρία.

Μάλιστα στελέχη του κόμματος είχαν εφιστήσει την προσοχή της ηγεσίας για το γεγονός πως το εν λόγω μέλος προχωρεί σε μαζικές εγγραφές ψηφοφόρων. Ωστόσο ο λόγος της διαγραφής του ήταν άλλος, αφού ο ίδιος ο κ. Χρίστου, παραδέχθηκε ενώπιον τριάντα μελών του κόμματος, πως ηχογράφησε παράνομα συνομιλία που είχε με την Έφη Ξάνθου. Με αυτή την κατηγορία, αλλά και σειρά άλλων παρατυπιών ο Σωτήρης Χρίστου διαγράφηκε τον Ιούλιο του 2021 από τους Οικολόγους.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία Έλενα Χρίστου η οποία κατέθεσε την υποψηφιότητα της χθες Πέμπτη για την προεδρία των Οικολόγων είναι θυγατέρα του κύριου Χρίστου, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η αναβολή των εκλογών είναι για εξήντα μέρες, ενώ την ίδια ώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση για την αποκατάσταση της ιδιότητας μέλους του κ. Χρίστου. Εξάλλου οι Οικολόγοι θα αποφασίσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Αεροπορική εταιρεία μηδένισε το κοντέρ για αιωνόβια επιβάτη-Είναι 101 και την έβγαλε... ενός