Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η πρώτη αντίδραση Θεμιστοκλέους μετά την αποβολή-Οι σκιές και η απόφαση για έδρα

  07/10/2021 09:20
Η πρώτη αντίδραση Θεμιστοκλέους μετά την αποβολή-Οι σκιές και η απόφαση για έδρα

Η πρώτη αντίδραση Θεμιστοκλέους μετά την αποβολή-Οι σκιές και η απόφαση για έδρα

  07/10/2021 09:20

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έδρα του στη Λεμεσό, μετά την απόφαση του ΕΛΑΜ με το οποία εκλέχθηκε, να τον θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζεται ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.  

Μιλώντας στον REPORTER, μετά την απόφαση του ΕΛΑΜ να τεθεί εκτός κόμματος, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, υπέδειξε πως η συνεργασία του με το κόμμα ήταν καθαρά προεκλογική και δεν προέβλεπε την επόμενη ημέρα των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός ΕΛΑΜ ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους-Ζητούν την έδρα πίσω

Σε σχέση με τους λόγους που επικαλείται το ΕΛΑΜ στην απόφαση του για τη λήξη της συνεργασίας μαζί του, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους τους χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις. «Ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από το γεγονός ότι υπερασπίστηκα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη όταν δέχθηκε μια αήθη επίθεση από ιστοσελίδα και μου απέστειλαν μια επιστολή που είναι ένα ιταμό τελεσίγραφο το οποίο εγώ απέρριψα», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ερωτηθείς, εάν θα παραδώσει την έδρα του στη Λεμεσό, όπως του ζητά το ΕΛΑΜ, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως, «η έδρα ανήκει στους 1491 ψηφοφόρους  που με τίμησαν», υπενθυμίζοντας πως το ΕΛΑΜ είχε άλλη προεκλογική γραμμή στη Λεμεσό. «Εάν δεν ήταν η δική μου υποψηφιότητα, δεν ξέρω εάν θα κατάφερναν να εκλέξουν βουλευτή στη Λεμεσό», σχολίασε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την πρόθεση του να παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη εντός των επόμενων ημερών, για να δώσει απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, εκλέχθηκε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, επικρατώντας του Πόλυ Ανωγυριάτη με 28 ψήφους.

H ανακοίνωση του ΕΛΑΜ

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ, σημειώνει ότι μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, χθες αποφάσισε τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους. 

«Η Παράταξή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του, παρόλες τις προφορικές, γραπτές και κατ´ ιδίαν συστάσεις που του είχαν γίνει και που αντιτίθεται με τον εσωκομματικό κώδικα δεοντολογίας του κόμματος τον οποίον είχε προσυπογράψει».

Την ίδια ώρα το ΕΛΑΜ καλεί τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους να παραδώσει την έδρα. «Καλούμε τον κ. Θεμιστοκλέους να παραδώσει την κοινοβουλευτική έδρα, σεβόμενος την λαϊκή ετυμηγορία που κατέταξε το Ε.ΛΑ.Μ ως 4η πολιτική δύναμη, με 4 βουλευτές», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αννίτα: Ανεξάρτητη η απόφαση του ΕΛΑΜ με τη διαδικασία για συμπεριφορά του Θεμιστοκλέους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας