Βγήκε... παραπονούμενος ο Ακάρ για την υφαλοκρηπίδα-«Η Ελλάδα επιμένει σε παρενοχλήσεις»

Η Ελλάδα επιμένει σε παρενοχλήσεις και παραβιάσεις παρά τις προειδοποιήσεις, υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, προσπάθησε να παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων έπειτα από τη συνάντησή του με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Χουλουσί  Ακάρ κλήθηκε να σχολιάσει την “προσπάθεια του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo να παραβιάσει την ‘υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας’”. “Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, προσπάθησε επίμονα να την παραβιάσει. Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, επιμένει σε παρενοχλήσεις και παραβιάσεις”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

 Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είναι ειλικρινής μας επιθυμία να ανοίξουν οι δίαυλοι διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας καθώς και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας. Είμαστε υπέρ του διαλόγου με κάθε τρόπο. Ωστόσο θα ήθελα να είναι γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του δικαίου και των δικαιωμάτων της χώρας μας και της ‘τδβκ’ ούτε και θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αποτέλεσμα”.

Για τις διερευνητικές συνομιλίες, τα ΜΟΕ  και τις συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι “αποτελούν ευκαιρία και το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη διαλόγου”. 

Σε ερώτηση σχετικά με τον ‘αγώνα εξοπλισμών’ στον οποίο έχει μπει η Ελλάδα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε “Θα πρέπει να φανεί ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες παρασυρόμενη από τα κίνητρα και τις προκλήσεις ορισμένων άλλων χωρών». 

Ο Τούρκος Υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι “η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ