Μάχη για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στους Οικολόγους-Υποψήφιοι Ξάνθου και Πάπης

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου υπέβαλε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων, Άλκης Παπής κατά τη διάρκεια της Προσυνεδριακής Επαρχιακής Συνέλευσης Λεμεσού. Εξάλλου την πρόθεσή της να επαναδιεκδικήσει της θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέφρασε και η Έφη Ξάνθου.  

Υπενθυμίζεται πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 10 Οκτωβρίου η ώρα 10:30πμ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και εικοσιένα (21) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου η ώρα 10:30 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του προέδρου Κινήματος. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει δηλώσει επίσης την πρόθεση του για διεκδίκηση της προεδρίας ο κ. Κυριάκος Τσιμίλλης, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στη δήλωση του ο κ. Πάπης, σημειώνει πως, «με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Επαρχιακής μας Συνέλευσης, προς το δρόμο του εκλογικού συνεδρίου του Κινήματος, ανακοίνωσα την απόφασή μου να θέσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Θεωρώ ότι το Κίνημά μας βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της ιστορικής του διαδρομής. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα και συνάμα η αναγκαιότητα, να εκλεγονται στην ηγεσία του Κινήματος άτομα που δεν κατέχουν πολλαπλές ιδιότητες και αξιώματα. Ταυτοχρονα καθίσταται επιτακτική ανάγκη  η εκπρόσωπηση στην ηγεσία και άλλων επαρχιών πλην της πρωτεύουσας».

Και πρόσθεσε: «Διανύοντας το δεκατοέβδομο έτος ενεργούς παρουσίας μου, στο Κίνημα πιστεύω ότι η υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου μπορεί να προσφέρει ένα γεφυρωτικό ρόλο μεταξύ των νεότερων και των παλαιότερων γενιών του Κινήματος. Η επαγγελματική μου πορεία ως Χημικός Μηχανικός  μου πρόσφερε πλούσια εμπειρία σε τομείς όπως η επαγελματική υγεία και ασφάλεια, η ασφάλεια τροφίμων, η υγεία, η διαχείριση ποιότητας, η περιβαλλοντική διαχείριση και η παιδεία».   

«Ταυτόχρονα θήτευσα στο Κίνημα σε διάφορες θέσεις κατά καιρούς, ως μέλος και Γραμματέας της Επαρχικής Επιτροπής Λεμεσού, ως μέλος της Κεντρικής, της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας και ως Εκπρόσωπος Τύπου,   ως επικεφαλής επαρχιακός συντονιστής σε προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και ως υποψήφιος βουλευτής. Έδωσα και δίνω διαρκείς μάχες για την διάχυση και την επικράτηση των θέσων του Κινήματος μας», υπέδειξε ο κ. Πάπης.

«Φίλες και φίλοι ο συνδυασμός των εμπειριών και των προσόντων μου, τόσο επαγγελματικά όσο και εντός του Κινήματος, μου παρέχουν την άνεση να καταθέσω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Λειτουργώντας συναινετικά, και υπερασπιζόμενος μαχητικά τις θέσεις και τις αξίες του Κινήματος μας», κατέληξε ο κ. Πάπης.

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο