Άνοιξε τη συζήτηση για τον διάδοχο του ο Αναστασιάδης-«Πρώτος λόγος στον Αβέρωφ»

Μια νέα διάσταση στην υποβόσκουσα συζήτηση για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ που θα κληθεί να διεκδικήσει τη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη και θα διατηρήσει το κόμμα στην εξουσία, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέδειξε πως από τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ως πρόεδρος του κόμματος, επιδείξει ενδιαφέρον, τότε έχει τον πρώτο λόγο.  

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ομέγα», ερωτηθείς για το θέμα της διαδοχής του, ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως «όταν ο πρόεδρος του κόμματος επιδείξει ενδιαφέρον, έχει και τον πρώτο λόγο εάν κάποιος ενδιαφέρεται, ας τον αμφισβητήσει εσωκομματικά».

Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης έφερε ως παράδειγμα τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, όταν ήταν ο ίδιος στην προεδρία του ΔΗΣΥ. Σε εκείνη την περίπτωση ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας και το κόμμα επέλεξε τον Ιωάννη Κασουλίδη.

Πάντως, εντός του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίζει την περιοδεία του με επίσκεψη στα Λατσιά, όπου θα επισκεφθεί τον «Παιδότοπο Πολύτεκνης οικογένειας Λιασίδη, τον προσωρινά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και το αστικό μονοπάτι «Φαράγγι Κακκαρίστρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον αστερισμό συνεργασιών, αναζητώντας τη συνεννόηση-Οι σκέψεις των κομμάτων

Το ενδιαφέρον με τις εν λόγω επισκέψεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, έγκειται στο γεγονός ότι, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα εάν πρόκειται για επισκέψεις στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για της δημοτικές εκλογές ή αν πρόκειται για επισκέψεις που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Αβέρωφ Νεοφύτου με ορίζοντα τις προεδρικές του 2023. Την ώρα μάλιστα, που τις προηγούμενες ημέρες ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πήρε θέση υπέρ της αναβολής των δημοτικών εκλογών.

Άλλωστε, εντός και εκτός του κόμματος, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το ποιος θα αποτελέσει το πρόσωπο, που θα διεκδικήσει τη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αναμφίβολα, οι μεγάλες και οι μικρές νίκες του Αβέρωφ, τόσο στην εκλογική όσο και στην πολιτική αρένα του τόπου, είναι ικανά να του δώσουν το χρίσμα. Την ίδια ώρα όμως, η παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα τελευταία οκτώ χρόνια, τον καθιστούν εν δυνάμει υποψήφιο για τη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη, με τον ίδιο να μην κρύβει, πώς κάτι τέτοιο τον ενδιαφέρει. Αναμφίβολα από το κάδρο των εν δυνάμει υποψηφίων του ΔΗΣΥ, μπορεί να αφαιρεθεί ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πλέον πολιτεύεται στην Ελλάδα.

Όλα αυτά βέβαια στην παρούσα φάση δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μια σεναριολογία, η οποία όσο ζυγώνει το 2022, θα εντείνεται. Το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση, είναι πως ο ΔΗΣΥ θα δυσκολευθεί αρκετά να δημιουργήσει συμμαχίες ή συνεργασίες με άλλα κόμματα για τις προεδρικές, αφού κανένα εκ των κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή, δεν δείχνουν  διατεθειμένα να συνεργαστούν με το κυβερνών κόμμα.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές