Αλαλούμ μετά και από το Εθνικό-Άλλα ο Στέφανος, άλλα ο Νικόλας, άλλα η Κυβέρνηση

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς για το περιεχόμενο και το ύφος της πρότασής του, αλλά από το περιεχόμενο των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών, συμπεραίνεται πως ακόμα και τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν η συγκεκριμένη πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 ήταν ή όχι «σχήμα λόγου».

Εξάλλου η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σημαδεύτηκε από τους υψηλούς τόνους και τις διαφωνίες που καταγράφηκαν, κυρίως μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα σε ΠτΔ-ΓΓ ΑΚΕΛ
Στη συνεδρία του Εθνικού που διήρκησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως οι τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έλαβε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό από το Κρανς Μοντάνα και εντεύθεν. Η κριτική του Στέφανου Στεφάνου, προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του απέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Πάντως, ο κ. Στεφάνου προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την παρέμβαση του στο Εθνικό Συμβούλιο. 

Για τους υψηλούς τόνους στο Εθνικό, αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ο οποίος επεσήμανε πως «ναι υπήρξαν διαφωνίες, συζητήσαμε. Αλλά το Εθνικό Συμβούλιο είναι χώρος συζήτησης και καταγραφής διαφωνιών. Στο ΑΚΕΛ δεν συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερβαίνει του πολιτικού πολιτισμού. Διαφωνίες υπήρξαν, συζητήσεις υπήρξαν αλλά δεν έχει γίνει της Καμπούλ».

Μπέρδεμα με τη δήλωση για το Σύνταγμα του '60
Πάντως σε σχέση με το περιεχόμενο της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, δεν είναι ακόμα και τώρα, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ξεκάθαρο αν αυτή θα αποτελέσει παρελθόν, ή αν είναι μια πρόταση που θα απασχολήσει τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας το επόμενο διάστημα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, δήλωσε, πως όταν ρώτησε αν η πρόταση θα αποτελέσει επίσημη θέση της πλευράς μας, έλαβε θετική απάντηση, με την υποσημείωση πως αυτο θα συμβεί αν ο κ. Τατάρ συνεχίσει να έχει τις ίδιες απαράδεκτες απόψεις. 

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δήλωσε πως «μετά από τις σημερινές διευκρινίσεις που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούμε ότι η περιβόητη δήλωση για την επαναφορά του Συντάγματος του ’60 ήταν μια προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναδείξει παράλογες τοποθετήσεις του κ. Τατάρ και επομένως από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης, ούτε κι εμείς έχουμε πρόθεση να δώσουμε οποιαδήποτε συνέχεια», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά και την τελευταία συνεδρία του Σώματος, ενόψει και της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ο Πρόεδρος ανέλυσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τους λόγους και το περιεχόμενο της πρότασης που περιληπτικά περιέγραψε στις 25 Αυγούστου, ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Τατάρ περί ελληνοκυπριακού κράτους και παραγνώρισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων ως αυτά προκύπτουν από τις Συμφωνίες Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο κ. Πελεκάνος.

Και πρόσθεσε: «Με βάση την απάντηση/πρόταση του Προέδρου προς τον κ. Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου πως η πρόταση συνδέεται απόλυτα με τις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη προς αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων».

Επί των θεμάτων που συζητήθηκαν, συνέχισε ο κ. Πελεκάνος, «έγινε ένας διάλογος και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα. Παρόλα αυτά, παρά τις εκφρασθείσες διαφωνίες, η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ένα απόλυτα πολιτικά επιτρεπτό επίπεδο, όπως οι δημοκρατικοί κανόνες και ο πολιτικός πολιτισμός υπαγορεύουν».

Ερωτηθείς αν τελικά ήταν πρόταση ή σχήμα λόγου αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε για το Σύνταγμα του 1960, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πρόταση/απάντηση προς τον κ. Τατάρ».

Σε ερώτηση αν θα την καταθέσει ο Πρόεδρος στα ΗΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βεβαίως θα αναφέρει ότι υπέβαλε ανάλογη πρόταση με αρνητική απάντηση από πλευράς των Τουρκοκυπρίων».

«Σημειώνω ότι η πρόταση εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου που θα αποτρέπει την τουρκοκυπριακή πλευρά να υποβάλλει προτάσεις απόσχισης κατ΄ αντίθεση με τις Συνθήκες Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή το Κοινό Ανακοινωθέν μεταξύ του Προέδρου και του κ. Ερογλου, ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2004, που ρητά απαγορεύουν την απόσχιση του μέρους ή του όλου του εδάφους ή την ένωση του μέρους ή του όλου του εδάφους με οποιοδήποτε κράτος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
Το ΑΚΕΛ διαφώνησε και διαφωνεί με την πρόταση του Προέδρου, είπε μετά το πέρας του Εθνικού, ο Στέφανος Στεφάνου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κατάσταση στο κυπριακό είναι κρίσιμη και η οριστική διχοτόμηση είναι ορατός κίνδυνος. Τον δρόμο προς την διχοτόμηση τον χαράζει η Τουρκία, παραβιάζοντας ψηφίσματα και θέτοντας θέμα δύο κρατών. Το θέμα είναι πως εμείς πολιτευόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας. Σήμερα στη συνεδρία διατυπώσαμε τις διαφωνίες μας σε σχέση με την πολιτική, η οποία χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και από αλληλοσυγκρουέμενες προσεγγίσεις και πολιτικές. Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την πρόταση του προέδρου για το σύνταγμα του 60. Αυτή την πρόταση την έκανε γραπτώς απαντώντας στον Τατάρ. Για τέσσερείς μέρες ο κυβερνητικός προσπαθούσε να εξηγήσει αυτή τη πρόταση και μετά από πέντε μέρες, βγήκε από τον ΥΠΕΞ πως η πρόταση ήταν σχήμα λόγου. Σήμερα ρωτήσαμε και πήραμε θετική απάντηση. Με αυτή τη πρόταση ο πρόεδρος θα θέσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ενώπιον του κίνδυνου να γίνει συνυπεύθυνος του αδιέξοδου και δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να συνεχίσει την Τουρκία να εκτρέψει από την συμφωνημένη βάση λύσης», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επίσης, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε «πως καταθέσαμε στον Πρόεδρο για το πώς πρέπει να κινηθεί και κατά την άποψη μας, πρέπει να γίνουν δυο πράγματα. Πρώτο η εκ πλευρά χωρίς νέες ιδέες πρέπει να επιμένει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από τη σημείο που έμεινα στο Κρανς Μοντάνα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου από την πλευρά του, δεν προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου και περιορίστηκε στην έκδοση μιας λιτής ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει πως, «το ζητούμενο είναι συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνημένης βάσης λύσης».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ζήτησε κλιμάκωση των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση ως απάντηση στις προσπάθειες εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικό κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα ότι η δήλωση του Προέδρου για επαναφορά του Συντάγματος του 1960 έγινε για να αναδειχθούν οι παράλογες τοποθετήσεις του Ερσίν Τατάρ και, ως εκ τούτου, δεν θα δοθεί συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης.

«Μετά από τις σημερινές διευκρινίσεις που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούμε ότι η περιβόητη δήλωση για την επαναφορά του Συντάγματος του ’60 ήταν μια προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναδείξει παράλογες τοποθετήσεις του κ. Τατάρ και επομένως από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης, ούτε κι εμείς έχουμε πρόθεση να δώσουμε οποιαδήποτε συνέχεια», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Προέτρεψε ωστόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει «τέτοιες διφορούμενες και αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις γιατί έχουν την τάση να απομακρύνουν την προσοχή από τα σημαντικά ζητήματα και θέματα που έχουμε ενώπιον μας και δίνουν την ευκαιρία σε κείνους που θέλουν να αλλάξουν τη βάση των διαπραγματεύσεων να επικαλούνται δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την ουσία, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους και η προσπάθεια αλλαγής της βάσης των διαπραγματεύσεων στη συνομοσπονδία των δύο κρατών.

Επομένως, συνέχισε, «από τη στιγμή που έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσουμε με μέτρα αντίδρασης, ιδιαίτερα ενόψει της συνεχιζόμενης και παράνομης προσπάθειας εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κι ενόψει του γεγονότος ότι έχουν αποφασιστεί διάφορα μέτρα αντιδράσεις που βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως ήταν ανάκληση των διαβατηρίων, όπως ήταν η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Προεδρική δήλωση κατά των ενεργειών της Τουρκίας, ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση αυτών των μέτρων έτσι ώστε να προωθηθούν μέτρα που πραγματικά θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος».

«Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε αυτές τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας γιατί αλλιώς η Τουρκία θα συνεχίσει και θα βρεθούμε ενώπιον νέων τετελεσμένων», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, υπέδειξε ότι μετά από τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρος ο ύποπτος ρόλος των Βρετανών. «Από τη σημερινή ενημέρωση επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ο ύποπτα υπονομευτικός ρόλος της Βρετανίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από τις διάφορες παρεμβάσεις τόσο προς την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από προς την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών,

Η ΕΔΕΚ, είπε «έχει κατ΄επανάληψη τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για το πως πρέπει αυτός ο παράγοντας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά στην Αμμόχωστο είπε ότι από το 2016 η ΕΔΕΚ έδωσε κατ΄επανάληψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτάσεις, τις οποίες το κόμμα δεν έδωσε στην δημοσιότητα, για το πως θα μπορεί και το πως πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και κυρίως αξιοποιώντας τα διπλωματικά και πολιτικά όπλα τα οποία διαθέτει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Υπενθύμισε ακόμα ότι από 2017 η ΕΔΕΚ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για την παραχώρηση διαβατηρίων σε «αξιωματούχους» του κατοχικού καθεστώτος «κάτι όχι μόνο το οποίο δεν έγινε αλλά δεν είχαμε τη στήριξη κι συνδρομή από καμία πλευρά». Συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει «οι πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουμε μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν «ένα κοινό πρόγραμμα, μια κοινή πολιτική αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων».

Αν είναι δυνατόν, πρόσθεσε η πολιτική αυτή να είναι κοινή και με την κυβέρνηση της Ελλάδας, «να είναι μια κοινή εθνική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου για να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και τις τουρκικές προκλήσεις». Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «ο βρετανικός παράγοντας επιχειρεί σταδιακά να εισάγει την έννοια της κυριαρχικής ισότητας με ένα διαφορετικό τρόπο κυρίως» και καταλήγοντας είπε ότι είναι διαφορετικές μεθοδεύσεις που μπορεί σταδιακά να οδηγήσουν σε κρίσιμες εξελίξεις που θα υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Μαρίνος Κλεάνθους που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, υπέδειξε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πολίτες είναι συγχυσμένοι, απογοητευμένοι και νιώθουν ότι συνολικά έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας».

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ, είναι στρατηγική και τολμηρές κινήσεις που επιτέλους θα οδηγήσουν στην λύση του κυπριακού προβλήματος, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Ως ΔΗΠΑ επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας: επιδιώκουμε λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ, θα είμαστε υποστηρικτικοί στην διαδικασία προκειμένου όσο το δυνατόν πιο σύντομα , αν αυτό είναι δυνατόν, να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις»ς.

Ο κ. Κλεάνθους πρόσθεσε ότι ήθελε να κάνει μια έκκληση προς όλη την πολιτική ηγεσία: «όχι από αέρος διαβούλευση του Κυπριακού. Οι πολίτες θέλουν λύσεις, πράξεις και όχι από αέρος ωραία συνθήματα».

Από την πλευρά του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου των Οικολόγων, δήλωσε πως οι αναφορές του Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του 60’ δεν έπρεπε να γίνουν, έχουν φέρει μια αναστάτωση, έγιναν χωρίς διαβούλευση, έχουν πολλές ελλείψεις και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και συζητήσεις που δεν έπρεπε να γίνονται.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Θεοπέμπτου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Βρισκόμαστε σε μεγάλο αδιέξοδο, είμαστε σε μια εποχή που η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει την προσοχή της στο Αφγανιστάν και υπάρχει ως αποτέλεσμα και μια μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την έναρξη των συνομιλιών που έχουμε με τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει  ακόμα μια πιο μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια να εξασφαλιστεί υποστήριξη από χώρες που μπορεί να τη δώσουν, ούτως ώστε να πειστεί η Τουρκία και η τ/κ πλευρά να έρθουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να ξεκινήσει με μια βάση συμφωνημένη και από τους δύο για να υπάρξει ένα τέλος με τις συνομιλίες και να λυθεί το Κυπριακό. Όπως είπε, όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα.

Πέραν των πολιτικών αρχηγών, στη συνεδρία συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης. 

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τη διαπραγματευτική ομάδα, την οποία, αφού ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθόρισαν από κοινού τον οδικό χάρτη της προετοιμασίας, ενόψει των κρίσιμων επαφών του Προέδρου στο τέλος του μήνα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις και θέσεις από τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και υπέρ και κατά του τρόπου προσέγγισης του θέματος αυτού. Σημείωσε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκησε γύρω στις 2,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, έγινε και ενημέρωση για το θέμα της πέμπτης Διακρατικής Προσφυγής. 

Εξάλλου, σε σχέση με την κάθοδο της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, για νέο γύρο επαφών με τις δύο πλευρές, είναι πλέον δεδομένο πως δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον πριν από το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μάλιστα αφέθηκε να νοηθεί από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, πως ο λόγος της αναβολής του ταξιδιού της στην Κύπρο, δεν έχει να κάνει, όπως λανθασμένα ειπώθηκε με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αλλά καθαρά λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο Κυπριακό και της αντίληψης που επικρατεί στα Ηνωμένα Έθνη πως κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό στην παρούσα φάση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου