«Ο Σιζόπουλος πρέπει να παραιτηθεί, είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και την Κύπρο»

Την άμεση παραίτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ζητά ο πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του παραιτηθέντα οικονομικού διευθυντή του κόμματος.   

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδάκης, «με μεγάλη λύπη, παρακολουθώ τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο Κόμμα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον στενότατο του συνεργάτη, τον τέως Γραμματέα Οικονομικών της ΕΔΕΚ».

Είναι πλέον ολοφάνερο, συνεχίζει, «μετά και το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που είχε διοριστεί με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εξέταση των επιταγών που είχαν εκδοθεί από τον Γραμματέα Οικονομικών, ότι υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες, οι οποίες επιβάρυναν το Κόμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δ. Παπαδάκης: Η πόρτα της ΕΔΕΚ έπρεπε να ανοίξει μετά τη δικαστική απόφαση

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση σημειώνει πως, «για το συγκεκριμένο άτομο είχα αναφέρει πολλές φορές ότι, αποτελεί παράγοντα αστάθειας και ανωμαλίας στο Κόμμα, αλλά καμία αντίδραση δεν υπήρξε, καθώς τύγχανε της προστασίας του Μ. Σιζόπουλου. Αμφότεροι, υπήρξαν πρωταγωνιστές, της εις βάρος μου σκευωρίας, που οδήγησε στη «διαγραφή» μου, τον Φλεβάρη του 2020».

Η ανακοίνωση του Κόμματος, ημερομηνίας 9 Αυγούστου 2021, συνεχίζει ο κ. Παπαδάκης, «η οποία συντάχτηκε καθ’ υπόδειξη του Μ. Σιζόπουλου, διαστρεβλώνει πλήρως τα πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Μ. Σιζόπουλος, υπονομεύει τα συλλογικά όργανα, παραποιεί τα γεγονότα, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και αλλοιώνει τις αποφάσεις που λαμβάνονται».

Και τονίζει: «Επιβεβαιώνονται πλέον, όλα αυτά που έλεγα εδώ και δύο χρόνια και για τα οποία είχα κάνει σχετικές καταγγελίες. Μιλούσα για εξωθεσμική λειτουργία, για αντιθεσμικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές. Για τρωτές, στημένες και μολυσμένες διαδικασίες. Για λειτουργία του Κόμματος, εκτός των πλαισίων των κανονισμών. Για καταστρατήγηση του καταστατικού. Για υπονόμευση των θεσμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σκάνδαλο Κουττούκη, οι τρεις τάσεις και η γραμμή άμυνας Σιζόπουλου

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει ότι, «ο Μ. Σιζόπουλος μιλούσε για ένα Κόμμα «τίμιο» και «καθαρό». «Τίμιο» και «καθαρό» για να μπορούν να βάζουν χέρι στο ταμείο του Κόμματος, χωρίς να τους ελέγχει κανένας. Τόσο «τίμιο», που εδώ και 5 μήνες που έχουν γίνει οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα, η μοναδική του προσπάθεια ήταν πως να συγκαλύψει αυτό το σκάνδαλο».

«Ο Μ. Σιζόπουλος με την στάση του και την συμπεριφορά του, περιφρονεί τον κάθε Εδεκίτη και την κάθε Εδεκίτισα. Έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα το Κόμμα μας, με τις επιλογές του. Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο, πως δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία, παρά μόνο α λα καρτ λειτουργία των θεσμικών οργάνων, για να εξυπηρετούν κάποιοι ολίγοι, τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα», προσθέτει.

«Ο Μαρίνος Σιζόπουλος οφείλει άμεσα να παραιτηθεί. Είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο», καταλήγει ο Ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε πυροβολώντας από την ΕΔΕΚ ο Κουττούκης-«Παραπλανούν για προσωπικά συμφέροντα»

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον