Επικρίνει Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ για Βαρώσια, απαντά με τρία σημεία το Προεδρικό

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, με το κόμμα της Αριστεράς να εξαπολύει πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή την ομιλία του χθες βράδυ στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου,. 

Απαντώντας στα πυρά του ΑΚΕΛ, που επέκρινε τη στάση του Αναστασιάδη, αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε πως πρόκειται για αβάσιμους ισχυρισμούς. 

Σε γραπτή του δήλωση ο Μάριος Πελεκάνος, απαντά με τρία σημεία στο ΑΚΕΛ:

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε ιστορικά γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
  • Στους όποιους αβάσιμους ισχυρισμούς προβάλλει σήμερα το ΑΚΕΛ, δόθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις αρχών και δεν θα υποκύψει σε εκκλήσεις που ενέχουν πολιτικές σκοπιμότητες και που ποσώς δεν εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής, ή ακόμα και της τουρκοκυπριακής, κοινότητας.

Η επίθεση του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση 

Νωρίτερα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε πως «η χθεσινή ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη αποτελεί πρόκληση για τον κόσμο της Αμμοχώστου και όχι μόνο. Ο κ. Αναστασιάδης επιδόθηκε σε μια βολική για τον ίδιο κοπτοραπτική της πορείας του Κυπριακού για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο. Ούτε τους Βαρωσιώτες, ούτε το Δήμο Αμμοχώστου, ούτε τους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον, ούτε τη διεθνή κοινότητα ακούει ο κ. Αναστασιάδης για το μερίδιο των δικών του ευθυνών. Αρνείται να παραδεχθεί πού έφτασαν τα πράγματα επί των ημερών του. Ότι χάνεται το Βαρώσι και ο οριστικός διαμελισμός της πατρίδας μας είναι πιο ορατός από ποτέ άλλοτε».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «ο κ. Αναστασιάδης δεν κατανοεί ότι κανείς δεν του ζητά να υποχωρήσει στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά το αντίθετο. Του ζητούμε να μην διευκολύνει τους τουρκικούς διχοτομικούς σχεδιασμούς, με τις παλινωδίες και την αναξιοπιστία του. Αναξιοπιστία που παραδέχεται μέχρι και ο ίδιος ο διαπραγματευτής του. Αναξιοπιστία που ενισχύεται από την αυτοαναίρεση των δεσμεύσεών του και των συγκλίσεων στο Κυπριακό. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν άκουσε καμιά πρόταση από κανένα. Όμως εδώ και μήνες έχει στα χέρια του γραπτή και ολοκληρωμένη πρόταση του ΑΚΕΛ για το πώς εισηγούμαστε να δράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Πρόταση που στηρίζεται σε αρχές και που ανταποκρίνεται στα όσα εισηγείται ο ΓΓ του ΟΗΕ. Πρόταση όμως την οποία αρνείται να αξιοποιήσει ο Πρόεδρος, χωρίς να έχει αξιόπιστη εναλλακτική».

Τέλος, σημείωσε πως το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι το Κυπριακό και η ίδια η Κύπρος, «βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αν τα πράγματα αφεθούν να φτάσουν στην οριστική διχοτόμηση, ξημερώνουν επικίνδυνες μέρες για την πατρίδα και το λαό μας.

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Μετά από απάντηση που έλαβε το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση, το κόμμα της Αριστεράς επανήλθε εξαπολύοντας νέα πυρά εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε γραπτή του ανακοίνωση του ο Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε πως «ούτε στη χθεσινή 45λεπτη ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη, ούτε στη σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, υπάρχει η παραμικρή ιδέα για το τι σχεδιάζει να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακοπούν οι τουρκικοί διχοτομικοί σχεδιασμοί και ο εποικισμός του Βαρωσιού».

Παράλληλα, «την ώρα που το Βαρώσι χάνεται και η πατρίδα μας είναι μπροστά στον οριστικό διαμελισμό της, ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι είναι αλάθητος, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και ότι δεν ξέρει τι άλλο να κάνει για να ανακοπεί η πορεία προς τον όλεθρο».

Πρόσθεσε επίσης, πως «αντίθετα με τον κ. Αναστασιάδη όμως, ο κόσμος της Αμμοχώστου και ο κυπριακός λαός, ούτε θα συμβιβαστεί με το ξεγράψιμο της μισής μας πατρίδας, ούτε θα υψώσει τα χέρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έντονος ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αμμοχωστιανών-«Έμεινα και θα μείνω όρθιος»

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος