Βαθιά ανησυχία Βερολίνου για τουρκικές εξαγγελίες για Βαρώσια-Ζητά σεβασμό αποφάσεων ΗΕ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στο Βερολίνο οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν σχετικά με τα Βαρώσια, με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί όλες τις αποφάσεις των ΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας στην κυβερνητική ενημέρωση σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν, ανέφερε πως «τους τελευταίους μήνες η γερμανική Κυβέρνηση έκανε επανειλημμένες προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι τα αμφισβητούμενα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνον με εποικοδομητικό διάλογο.

Για τον λόγο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση άκουσε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δηλώσεις για τα Βαρώσια, αναφέροντας πως το status quo των Βαρωσίων είναι αποτέλεσμα αποφάσεων του ΟΗΕ και του ΣΑ.

«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί όλες αυτές τις αποφάσεις και να αποδώσει τον έλεγχο της περιοχής στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν κατά την άποψη μας και θέτουν σε κίνδυνο τα θετικά βήματα των τελευταίων μηνών στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και την επίλυση του Κυπριακού».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα