Έτσι διαβάζει ο τουρκοκυπριακός Τύπο τις εξαγγελίες Ερντογάν

Η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, οι ανακοινώσεις για το κατεχόμενο Βαρώσι και τα εγκαίνια που πραγματοποίησαν Ερντογάν και Τατάρ είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. 

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Σε 47 χρόνια πρώτη φορά μποϊκόταραν εκδήλωση» γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά δεν έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την πρωινή προσευχή σε μουσουλμανικό τέμενος στην κατεχόμενη Λευκωσία, λόγω της Γιορτής των Θυσιών στην οποία έλαβε μέρος και ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το άνοιγμα του Μαράς μπαίνει στο δεύτερο στάδιο» γράφει ότι συνεχίζουν οι εργασίες της τουρκοκυπριακής πλευράς για το περαιτέρω άνοιγμα του Βαρωσίου ενώ περιοχή 3,5% θα αποχαρακτηριστεί για να μπορεί να γίνει χρήση της. Αλλού η εφημερίδα με φωτογραφίες που δημοσιεύει αναφέρεται στη στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στο δεύτερο στάδιο για το άνοιγμα του Μαράς» αναφέρεται στις χθεσινές εξαγγελίες για περαιτέρω άνοιγμα του Βαρωσίου του Τούρκου Προέδρου και του Τ/κ ηγέτη και γράφει ότι αρχίζει το 2ο στάδιο της αξιοποίησης της περιοχής.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αρχίζει με την παράδοση του 3,5% (του Βαρωσίου)» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι 3,5% εδάφους που έχει στην «κατοχή του» ο στρατός θα αποχαρακτηριστεί και θα δοθεί προς εκμετάλλευση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές