Κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την Αμμόχωστο το ΑΚΕΛ

Κάλεσμα εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, απηύθυνε το ΑΚΕΛ, ώστε να αξιοποιήσει την πρόταση του, αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Σε γραπτή του δήλωση, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, του κόμματος της αντιπολίτευσης, Άριστος Δαμιανού, αναφέρει πως οι «παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και οι πληροφορίες που φέρουν την κατοχική δύναμη να σχεδιάζει νέα διχοτομικά τετελεσμένα τις επόμενες βδομάδες, επιφορτίζουν την πλευρά μας και ιδιαίτερα τον κ. Αναστασιάδη με αυξημένη ευθύνη».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος, εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και δεδομένης της Έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ αναφορικά με την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών, οφείλει να ενημερώσει σχετικά τις πολιτικές δυνάμεις και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, προτού η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη».

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι «το γεγονός ότι ο ΟΗΕ και ο κ. Γκουτέρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στρέφουν πρωτίστως την προσοχή τους στους δύο ηγέτες, αντί στην Τουρκία, είναι ενδεικτικό της κατάστασης αναξιοπιστίας στην οποία έχουμε περιέλθει».

Καταλήγοντας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο, «να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ. Για να φέρουμε την Τουρκία πίσω στο τραπέζι του διαλόγου ή -αν αυτό δεν επιτευχθεί- για να την εκθέσουμε στη διεθνή κοινότητα ως την υπαίτια για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο. Η παθητική ενατένιση των εξελίξεων και η απουσία ουσιαστικών πρωτοβουλιών εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία».

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις