«Λάθος να θεωρείται παρέμβαση η συνεχής διαβούλευση με την Τουρκία»

Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό αναφερόμενος σε θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα είπε, σχετικά με το συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) που θα γίνει σύντομα ότι θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το κόμμα αν γίνει ένα ανταγωνιστικό συνέδριο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι θα ήταν καλύτερα «στο συνέδριο θα μην κατέλθουν πολλοί υποψήφιοι αλλά ένας» προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές φιλοδοξίες οποιουδήποτε ατόμου δεν είναι μεγαλύτερες ούτε από το UBP, ούτε και από την τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Κληθείς επίσης να σχολιάσει τους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων της Τουρκίας στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι είναι πολύ λάθος να εκλαμβάνεται ως παρέμβαση η συνεχής διαβούλευση που έχουν με την Τουρκία.

«Αυτοί που τα ισχυρίζονται αυτά, θεωρούν φυσιολογικό να μην μιλούν για τις παρεμβάσεις που έγιναν σε βάρος των Τουρκοκυπρίων κατά την περίοδο του σχεδίου Ανάν, τόσο από την Άγκυρα, όσο και από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να έχουν στενές διαβουλεύσεις με την Τουρκία, και διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει παρέμβαση. «Είναι λάθος να βλέπουμε την Τουρκία ως άλλη χώρα και εμάς ως μια άλλη. Ναι, είμαστε δύο ξεχωριστές χώρες αλλά είμαστε ένα μαζί με την Τουρκία», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»