Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ερντογάν: Συμφωνήσαμε γραμμή επικοινωνίας με Μητσοτάκη, θα είναι μια ήσυχη χρονιά

  14/06/2021 22:21
Ερντογάν: Συμφωνήσαμε γραμμή επικοινωνίας με Μητσοτάκη, θα είναι μια ήσυχη χρονιά

Ερντογάν: Συμφωνήσαμε γραμμή επικοινωνίας με Μητσοτάκη, θα είναι μια ήσυχη χρονιά

  14/06/2021 22:21

Ιδιωτική γραμμή επικοινωνίας συμφώνησαν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά τον μηχανισμό διαλόγου τους.

“Θα είναι μια ήσυχη χρονιά”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ήταν χρήσιμη και παραγωγική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Ανέφερε επίσης ότι προσκάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί την Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την ολοκλήρωση των επαφών του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο Μπαϊντεν.

“Είχαμε μια περιεκτική συνάντηση με τον Μπάιντεν με τον οποίο έχουμε μακροχρόνιες φιλίες”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι συζήτησαν με τον Αμερικανό ομόλογό του και την ομάδα του ζητήματα στα οποία υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματική συνεργασία.

Όπως είπε, συμφώνησαν να διατηρήσουν απευθείας κανάλια διαλόγου και πως ήταν μια χρήσιμη και φιλική συνάντηση. “Βλέπουμε ότι στοχεύει στην έναρξη μιας παραγωγικής συνεργασίας με βάση το σεβασμό και το ενδιαφέρον σε κάθε τομέα. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι προσκάλεσε τον Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία και πως εκείνος του απάντησε ότι θα μπορούσε να επισκεφθεί την Τουρκία έπειτα που θα χαλαρώσει το πρόγραμμά του.

Για την συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι αυτή τη φορά συναντήθηκαν και είχαν τετ α τετ συνομιλία.

Για τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι κατά τη διάρκειά της αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά τον μηχανισμό διαλόγου τους. “Συμφωνήσαμε σε αμοιβαία βήματα για την υποστήριξη της θετικής ατζέντας. Λάβαμε την απόφαση να μην αφήσουμε κανέναν να έρθει ανάμεσά μας κάνοντας τις κλήσεις μας μέσω ιδιωτικής γραμμής”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ερωτηθείς για την παραμονή της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εξέφρασε ξεκάθαρα τις σκέψεις του στον Αμερικανό Πρόεδρο σχετικά με το θέμα. “Εάν δεν θέλουν να εγκαταλείψει η Τουρκία το Αφγανιστάν, εάν ζητήσουν ειδικά να δώσουν μια στήριξη, η στήριξη των ΗΠΑ σε διπλωματική και οικονομικά θέματα είναι σημαντική. Είναι αδύνατον να παραμεριστεί η πραγματικότητα των Ταλιμπάν. Δεν είναι δυνατόν το θέμα των S400 να μην αναφερθεί στην ημερήσια διάταξη εδώ”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “θα είναι μια ήσυχη χρονιά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας