Τετάρτη 28 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

  13/06/2021 09:22
Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

  13/06/2021 09:22

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο, τόνισε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826», που έγινε στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση, ανέφερε πως παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που επικρατεί, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο.

Δεν μπορεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων να είναι το μέλλον του τόπου μας, τόνισε. "Σήμερα, που όσο ποτέ άλλοτε βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα από την Τουρκία, ας πάρουμε τα απαραίτητα διδάγματα από τον αγώνα του 1821", είπε.

Είναι σαφείς οι στόχοι και η προσέγγιση της τουρκικής πλευράς, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι σαφές ότι οι επιδιώξεις της στην ευρύτερη περιοχή δεν στρέφονται μόνο ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα τις οποίες η Τουρκία προσεγγίζει ως ενιαίο χώρο, αλλά εκτείνονται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με χρονικό ορόσημο το 2023.

Ας αναλογιστούμε, ανέφερε, τις δικές μας ευθύνες μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και με ομοψυχία να εργαστούμε από κοινού, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς για να απελευθερώσουμε τούτο τον τόπο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

"Με το βλέμμα στραμμένο στον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ, εργαζόμαστε για μια βιώσιμη λύση για την πολύπαθη Κύπρο μας, μια λύση που θα διασφαλίσει ειρήνη, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία", είπε, τέλος ο Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας