Πέμπτη 5 Αυγ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έκκληση για άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων απηύθυνε στον Πρόεδρο ο Σανέρ

  30/05/2021 13:04
Έκκληση για άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων απηύθυνε στον Πρόεδρο ο Σανέρ

Έκκληση για άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων απηύθυνε στον Πρόεδρο ο Σανέρ

  30/05/2021 13:04

Έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για άνοιγμα από αύριο όλων των οδοφραγμάτων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, απηύθυνε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ κατά την συνάντησή του στην κατεχόμενη Λεύκα με φορείς της περιοχής.

«Εμείς από τις 31 Μαΐου 2021 θα δεχθούμε στη χώρα μας κάθε πολίτη της ε/κ πλευράς που θα έχει τεστ PCR ή αντιγόνου των τελευταίων 3 ημερών ή έχει, περιμένουμε από αυτόν να λάβει μέτρα σε αυτό το θέμα, εάν το βρίσκει κατάλληλο αναμένουμε να κάνει ένα βήμα στο θέμα αυτό», ανέφερε ο κ. Σανέρ λέγοντας ότι δεν έχουν κανέναν δισταγμό για άνοιγμα των οδοφραγμάτων, αλλά θέλουν να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Σανέρ είπε ότι η τ/κ πλευρά αναζητεί πλέον τρόπους για λύση με το καθεστώς των δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης κινήθηκαν με βάση αυτή την προσέγγιση.

Δεν πρόκειται, συνέχισε, να χαραμίσουν τα δικαιώματα των Τ/κ γενεών για άλλα 53 χρόνια και πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ πρέπει να παίξει πλέον τον πραγματικό του ρόλο γιατί «επειδή η ειρήνη επιτεύχθηκε στο νησί το 1974, αποδείχθηκε σαφώς ότι αυτό που λείπε είναι μια συμφωνία».

Ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι «το Ισραήλ, μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους. Δεν υπήρχε καμία διαφορά σε αυτό που συνέβη στους Τ/κ πριν το 1974. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε την μητέρα πατρίδα και ήρθαμε μέχρι εδώ. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν μητέρα πατρίδα και ζουν αυτή τη θηριωδία. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό και το καταδικάζω απερίφραστα».

Η θέση της τ/κ πλευράς στο κυπριακό, συνέχισε, είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ένα τμήμα αυτής της πολιτικής και θα συνεχίσουν – όπως είπε – ως «κυβέρνηση» και «προεδρία» διάφορες πρωτοβουλίες σε αυτό το θέμα.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας