Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σανέρ: Τον Απρίλιο του 2022 οι παράνομες «πρόωρες εκλογές»

  17/05/2021 15:34
Σανέρ: Τον Απρίλιο του 2022 οι παράνομες «πρόωρες εκλογές»

Σανέρ: Τον Απρίλιο του 2022 οι παράνομες «πρόωρες εκλογές»

  17/05/2021 15:34

Ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσάν Σανέρ ανέφερε ότι η ημερομηνία των παράνομων «πρόωρων εκλογών» θα είναι ο Απρίλιος του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Σανέρ, σε γραπτή δήλωση, ανέφερε ότι όταν η «κυβέρνηση» είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι θα μπορούσαν να γίνουν «εκλογές» τον Οκτώβριο του 2020 αλλά δεν προέβλεψε ότι η επιδημία θα διαρκούσε τόσο πολύ και θα έβαζε σε κίνδυνο όλους τους τομείς της οικονομίας, ούτε ότι θα υπήρχε 2ο ή το 3ο κύμα και ότι θα εφαρμοζόταν πλήρες κλείσιμο ή παρατεταμένους περιορισμός.

«Επομένως, δεν μπορούμε να θέσουμε τις πρόωρες εκλογές στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας, αντί να εργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πλέον εισέρχονται σε μια περίοδο που απαιτεί εντατική εργασία για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και ότι η «κυβέρνηση» έχει δεσμευτεί να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα του εμβολιασμού, «κάνοντας τη χώρα ανοιχτή για τουρισμό και φοιτητές» και  επιλύοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε διάφορους τομείς.

Αναφέρθηκε συνεχίζοντας ότι στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που αρχίζει από σήμερα, 17 Μαΐου η οποία περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία εφαρμόζεται τις Κυριακές.

«Εργαζόμαστε ως κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού», είπε και πρόσθεσε ότι επεκτείνουν την εφαρμογή καραντίνας με βραχιολάκια, συμπεριλαμβάνοντας άτομα κάτω των 18 ετών και άνω των 50 ετών. 

«Ακολουθώντας τις πρακτικές στον κόσμο, δίνουμε μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι όσοι είχαν εμβόλιο διπλής δόσης εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αρνητικοί σε τεστ διπλού PCR», δήλωσε.

Όσον αφορά στο θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, ανέφερε ότι αξιολογείται από την  διακοινοτική επιτροπή υγείας. «Πότε και πώς θα συμβεί αυτό θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες», είπε.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας