Ο Αβέρωφ Κυπριανού, ο Άντρος Νεοφύτου και οι... παρενέργειες

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες, η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στους χειρισμούς από το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Καινοτομίας σε ότι αφορά τις ουρές στους χώρους διεξαγωγής rapid τεστ καθώς και τα προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού.

Μάλιστα οι αναρτήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου στα social media έγιναν viral με πολλούς να σατιρίζουν τον τρόπο αλλά και τον χρόνο, λίγο πριν τις εκλογές, που ο Αβέρωφ Νεοφύτου επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του από τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ακόμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει με μεγάλη δόση χιούμορ τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου. «Παρενέργεια Εμβολίου: Έπαθε ΑΚΕΛ», έγραψε στο twitter o Άντρος Κυπριανού.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες και ο Άντρος Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές εικόνες που προκάλεσαν οργή σε μεγάλη μερίδα πολιτών που τηρούν για 15 μήνες ευλαβικά τα μέτρα, με τους φιλάθλους της Ομόνοιας που σύμφωνα με την Αστυνομία ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες, να πανηγυρίζουν χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκες στο «Ηλίας Πούλος», την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος του τριφυλλιού.

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες, ο Άντρος Κυπριανού επέλεξε να συγχαρεί την Ομόνοια καθώς επίσης και τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα, ενώ συμφώνησε πως «αυτού του είδους οι εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με την τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων».

Οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού δεν πέρασαν απαρατήρητες, με πολλούς να θυμούνται τον τρόπο και τον τόνο που το ΑΚΕΛ επέλεξε να εξαπολύσει πυρά στην Κυβέρνηση σε προηγούμενες περιπτώσεις που πολίτες συναθροίζονταν. Όταν η Αστυνομία προχωρούσε σε διάλυση εκδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να τηρηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα, εισέπραξε την κριτική του ΑΚΕΛ που ζήτησε μέχρι και παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης. Ακόμα και στην περίπτωση των εκκλησιών και τον τρόπο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών η αντίδραση του ΑΚΕΛ ήταν εντονότατη κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά..

Αυτή τη φορά η παραβίαση των μέτρων καλώς ή κακώς προερχόταν από την πλευρά των φίλων της Ομόνοιας που αυταπόδεικτα στην μεγάλη τους πλειοψηφία αποτελούν ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Η αναδίπλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ που περιορίστηκε να πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων».

Ούτε αποτυχία των αρχών και των κυβερνώντων, ούτε δύο μέτρα και δύο σταθμά, εντόπισε ο Άντρος Κυπριανού, που θα μπορούσε κανείς να πει με αφορμή την ανάρτηση του για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, πως έπαθε… ΔΗΣΥ.

Και την ώρα που οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ανταλλάσσουν ρόλους δεν πέρασε απαρατήρητη και η στάση που κράτησε στο ζήτημα ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ερωτηθείς για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών πανηγυρισμών, δήλωσε πως δικαιολογεί τους Ομονοιατές, που έχει 11 χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου