Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Παντελή Κούρο

Την Τρίτη θα τελεστεί η κηδεία του Παντελή Κούρου, ο οποίος σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.

Ο Παντελής Κούρος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου το 1932. Η εμπλοκή του Παντελή Κούρου στα κοινά ήταν πάντα συνδεδεμένη με τον Γλαύκο Κληρίδη. Ήταν ένας από τους πολύ στενούς συνεργάτες του Γλαύκου Κληρίδη, όταν ίδρυσε το Ενιαίο Κόμμα.

Όταν ο Γλαύκος Κληρίδης στις 23 Ιουλίου 1974 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως Σύνδεσμος της Προεδρίας με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ από της ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976 μέχρι του διορισμού τους στην πολιτική θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω της Δημοκρατίας στις 30 Απριλίου 1993, κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου.

«Ήταν άνθρωπος με σπάνιο ήθος, ορθολογιστής»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτηση του του twitter εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του, ενώ απηύθυνε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος έγραψε «ήταν άνθρωπος με σπάνιο ήθος, ορθολογιστής, με πηγαία ευγένεια ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης Παντελής Κούρος. Υπηρέτησε την πατρίδα για δεκαετίες με αξιοπρέπεια υποδειγματική. Έγραψε τη δική του ιστορία δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ξέρω πως ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος»

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο twitter, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε αντίο στον Παντελή Κούρο. 

«Καλό Παράδεισο Παντελή μου. Ξέρω πως ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος. Ήξερες όμως και εσύ, πόσο περήφανος ένιωθα και εγώ για σένα. Την ήρεμη δύναμή σου τη θαύμαζα. Την αφοσίωση στους φίλους σου την έκανα κανόνα ζωής», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Συλλυπητήρια ΔΗΣΥ 

H ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη τον Παντελή Κούρο, ο οποίος απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 89 ετών.

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει «ο Παντελής Κούρος μπόλιασε με την πορεία του τα πολιτικά πεπραγμένα στη χώρα μας με ήθος, εντιμότητα και χαμηλούς τόνους. Μας δίδαξε το πολυτιμότερο των μαθημάτων, πως η ουσία των πραγμάτων δεν κρύβεται στο θόρυβο αλλά στη νηφαλιότητα και στον καθαρό πολιτικό λόγο.

Δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη από την ίδρυση του Ενιαίου Κόμματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960, στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Κληρίδη το 1993, στην ίδια θέση το 1998 και ως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2003, στάθηκε όσο κανείς στο πλευρό του αείμνηστου ηγέτη στις εξελίξεις που καθόρισαν την πορεία της σύγχρονης Κύπρου.

Σύμβουλος και φίλος, με έμφυτη σοφία και ηρεμία, με διορατική ματιά και σκέψη, ο Παντελής Κούρος ήταν και θα παραμείνει φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά κυρίως ένας ειλικρινής και έντιμος άνθρωπος όπως θα τον θυμάται όλη η Κύπρος.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και αποχαιρετούμε με οδύνη τον Παντελή Κούρο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά του και τους οικείους του. Ο πόνος τους είναι και δικός μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Συλλυπητήριο Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει θλίψη για το θάνατο του πρώην Υφυπουργού Παρα τω Προέδρω, Παντελή Κούρου.

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει «ο Παντελής Κούρος, με την ψυχραιμία και την ηρεμία που τον χαρακτήριζε, άφησε το δικό του σημάδι στη σύγχρονη ιστορία και τα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Στενός συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ήταν πιστά αφοσιωμένος στα ιδεώδη και τα πιστεύω του.

«Ο Πρόεδρος και η ηγεσία της ΕΔΕΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια»

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παντελή Κούρου, εκφράζει και η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει, «με θλίψη πληροφορηθήκαμε για τον χαμό του πολιτικού Παντελή Κούρου. Αιωνία του η μνήμη

Ο Παντελής Κούρος σε όλα τα αξιώματα που είχε υπηρετήσει διακρινόταν για το ήθος, την συνέπεια, τον επαγγελματισμό αλλά και την άψογη συνεργασία που είχε με όσους είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του Κ.Σ ΕΔΕΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Συλλυπητήρια και από ΕΛΑΜ

Με τη σειρά του το ΕΛΑΜ εκφράζει «τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του, πρώην Υφυπουργού παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, Παντελή Κούρου που απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Αιωνία του η μνήμη».

«Πρακτικός, ρεαλιστής και αθόρυβος»

Η ΔΗΠΑ από την πλευρά της εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Παντελή Κούρου, ενός έντιμου πολιτικού ανδρός, ο οποίος υπηρέτησε την πατρίδα και στήριξε όσο λίγοι τον Γλαύκο Κληρίδη σε δύσκολες εποχές.

Πρακτικός, ρεαλιστής και αθόρυβος αποτέλεσε εμβληματική μορφή ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αιωνία του η Μνήμη!»

Δειτε Επισης

Καταχωρείται τελικά τη Δευτέρα η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο