«Νέες/οι Υποψήφιες/οι Βουλεύτριες και Βουλευτές συζητούν για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία»

 

Με το παρόν δελτίο τύπου, η άτυπη ομάδα νέων GD4C - Green Deal 4 Cyprus, με τη στήριξη των Φίλων της Γης Κύπρου, προσκαλούν το κοινό στη Δεύτερη Διαδικτυακή Συζήτηση (Debate) με θέμα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ.

Οι συνδιοργανωτές πραγματοποίησαν την πρώτη τους Διαδικτυακή Συζήτηση την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021. Με αφορμή τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στο debate συμμετείχαν οι υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες: Κωστής Ευσταθίου (ΕΔΕΚ), Θεανώ Καλαβανά (Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών), Σάβια Ορφανίδου (ΔΗΣΥ), Ντίνος Νικολαΐδης (ΔΗΚΟ) και Ευανθία Σάββα (ΑΚΕΛ). Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χαραλάμπους. To διαδικτυακό debate κάλυψε όλους τους τομείς πολιτικής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και ανέδειξε τις διαφορετικές απόψεις υποψήφιων βουλευτών από πέντε διαφορετικά κόμματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας στην Κύπρο.

Έπειτα από μία ιδιαίτερα επιτυχή πρώτη εκδήλωση με περίπου 9200 προβολές συνολικά, αυτή τη φορά θα φιλοξενηθούν νεαροί/ες υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες, συγκεκριμένα οι: Ιωάννα Μενοίκου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου), Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών), Μάριος Φιλίππου (Αλλαγή Γενιάς), Ρόζαλη Γκοργκοριάν (ΔΗΠΑ).

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο εργαλείο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η εφαρμογή της Συμφωνίας στην Κύπρο αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης τόσο σε κυπριακό, όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αναμφίβολα, είναι ένα σημαντικό πλάνο στρατηγικής που απαιτεί φιλόδοξους και δυναμικούς χειρισμούς για την επίτευξη μιας δίκαιης μετάβασης, χωρίς αποκλεισμούς.

Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τους/τις υποψηφίους/ες.

H συζήτηση θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου μέσα από τις Πρωτοβουλίες Νέων και του Ευρωπαϊκού προγράμματος system:reset της Νεολαίας Φίλων της Γης Ευρώπης. Το έργο System:Reset δημιουργεί πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη για να φέρει τους νέους και τις νέες από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες -και όχι μόνο - στη λήψη αποφάσεων και να χτίσει ισχυρά, συλλογικά οράματα για ένα κοινωνικά δίκαιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ηχογραφημένη την προηγούμενη συζήτηση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/xVsrbWT1eDU

Facebook Event για την επόμενη : https://www.facebook.com/events/323449482614966/

 

 

 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί