Φωτίου: Οι οργανώσεις αποδήμων θα ενημερώσουν κέντρα λήψης αποφάσεων για τη Γενεύη

Τα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας διαφώτισης στο εξωτερικό για το τι έγινε κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

"Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας ασφαλώς θα εμπλακούν και τα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων, για να ενημερώσουν αυτούς που πρέπει, ιδιαίτερα σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, και όπου οι απόδημοι έχουν στενές επαφές με ισχυρά κέντρα λήψεως αποφάσεων", ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε πως "μια άλλη χώρα που μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σημαντικό ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Έθνη, είναι η Αυστραλία".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, έχει αποφασιστεί όπως το συνέδριο των αποδήμων πραγματοποιηθεί φέτος στις 3-6 Αυγούστου, στη Λευκωσία, με φυσική παρουσία. Όπως είπε ο κ. Φωτίου θα προηγηθεί το συνέδριο της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα για τα 100χρονα της στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση για θέματα διασποράς, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης και η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μακράμ, ανέφεραν ότι θα παρευρεθούν στο συνέδριο των αποδήμων στην Κύπρο.

Ήδη καλούμε και άλλους Υπουργούς από το Ισραήλ και άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε συνεργασία μαζί τους σε θέματα αποδήμων, πρόσθεσε.

Ανέφερε εξάλλου πως το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νόστος», απόδημοι νέοι της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου θα επισκεφθούν από κοινού τις τρεις χώρες, και οι ημέρες που θα επισκεφθούν την Κύπρο θα είναι οι ημέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί το συνέδριο των αποδήμων.

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών