Παρασκευή 9 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Διαβεβαιώσεις από Βοηθό Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στήριξη στο μεταναστευτικό

  21/04/2021 15:54
Διαβεβαιώσεις από Βοηθό Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στήριξη στο μεταναστευτικό

Διαβεβαιώσεις από Βοηθό Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στήριξη στο μεταναστευτικό

  21/04/2021 15:54

Την προθυμία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να προσφέρει περαιτέρω στήριξη και βοήθεια στην Κύπρο στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, εξέφρασε η  Βοηθός Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε θέματα Προστασίας Gillian Triggs στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Τετάρτη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νουρής ενημέρωσε την κ. Triggs, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, με το εθνικό σύστημα του ασύλου και τις διαδικασίες υποδοχής να δέχονται, όπως τόνισε, μεγάλη πίεση. Υπογράμμισε δε ότι οι μεγαλύτερες εισροές των μεταναστών διέρχονται παράτυπα δια μέσου της πράσινης γραμμής, οι οποίοι προωθούνται μέσω των κατεχομένων εδαφών μας, από την Τουρκία.

Από πλευράς της η κ. Triggs εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις εμφανείς προσπάθειες που καταβάλλονται από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής, μεταφέροντας παράλληλα την προθυμία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για περαιτέρω στήριξη και βοήθεια.

Λαμβάνοντας υπόψη την κοινή διαπίστωση της παραπληροφόρησης των μεταναστών από κυκλώματα διακινητών, οι οποίοι παρουσιάζουν την Κύπρο ως χώρα η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης μηχανισμού ενημέρωσης τους πριν από την αναχώρηση τους από τις χώρες προέλευσης/ καταγωγής τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συζητήθηκε επίσης το κρίσιμο θέμα των επιστροφών και η αναγκαιότητα σύναψης συμφωνιών επιστροφής μεταξύ της ίδιας της ΕΕ και τρίτων χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας