Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου

  08/04/2021 16:50
Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου

  08/04/2021 16:50

Η Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος, με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προέδρου της, Αδάμου Αδάμου και μονόλεπτη σιγή τίμησε την μνήμη του πρώην Βουλευτή και πρώην Υπουργού Σωκράτη Χάσικου.

Ο κ. Αδάμου χαρακτήρισε πολύ θλιβερό το γεγονός του θανάτου του Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας 5 Απριλίου και εξέφρασε εκ μέρους της Βουλή των Αντιπροσώπων θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Κάνοντας σύντομη αναφορά στη βιογραφία του Σωκράτη Χάσικου και τα πολιτειακά αξιώματα από τα οποία υπηρέτησε, είπε πως εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής το 1991 με τον συνασπισμό ΔΗΣΥ-Κόμμα Φιλελευθέρων στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας και στη συνέχεια το 1996 και το 2006. Το 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη και το 2013 Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2017, όταν υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Ο κ. Αδάμου είπε ακόμα ότι ο Σωκράτης Χάσικος παράλληλα με τη μακρά πορεία του στην πολιτική, υπήρξε και επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας