Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντίδραση και από την οικογένεια Σαμψών για τη συμπερίληψη του στη λίστα των ΠΕΠ

  05/04/2021 18:42
Αντίδραση και από την οικογένεια Σαμψών για τη συμπερίληψη του στη λίστα των ΠΕΠ

Αντίδραση και από την οικογένεια Σαμψών για τη συμπερίληψη του στη λίστα των ΠΕΠ

  05/04/2021 18:42

Τοποθετείται για τη συμπερίληψη του ονόματός του στη λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα, σε σχέση με τα δάνεια ΠΕΠ, ο Σωτήρης Σαμψών, ο οποίος τονίζει ότι ουδέποτε ο ίδιος και η οικογένεια του έτυχε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η λίστα με τα κόκκινα δάνεια των 22 Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων

Aυτούσια η ανάρτηση του:

Επειδή πολλά μπορεί να ειπωθούν, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τα εξής:

Μαζί με όλους τους άλλους «σταυρούς» που κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε για χρόνια ως οικογένεια, ως γνωστόν δυστυχώς κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε και τον οικονομικό «σταυρό» του Αείμνηστου πατέρας μας Νίκου Σαμψών. Έχουμε ωστόσο καταφέρει με τη βοήθεια του Θεού να εξοφλήσουμε αρκετές από τις οφειλές αυτές του παρελθόντος.

Όπως πάντοτε, θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σας.

Τόσο η αδελφή μου Μίνα Σαμψών και εγώ, όσο και η μητέρα μας, η Βέρα Σαμψών, μετά το θάνατο του Νίκου Σαμψών, όταν ως Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο που ήμουν τότε μου ζητήθηκε να αναλάβουμε τα τραπεζικά δάνεια του πατέρα μας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τελικά δεν τηρήθηκαν από εκείνους που μας το ζήτησαν, αναλάβαμε όλες τις υφιστάμενες τότε δανειακές υποχρεώσεις του και έκτοτε παλεύουμε όπως πολλοί συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουμε και να διευθετήσουμε αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις, εντός και εκτός δικαστηρίων.

Δεν μας έχει χαριστεί ούτε και ένα ευρώ από τα δάνεια αυτά που τονίζω ότι είναι πλήρως εξασφαλισμένα χωρίς όμως να γνωρίζουμε παρ’ όλες τις προσπάθειες μας να ενημερωθούμε μέχρι και αυτή τη στιγμή για τα αρχικά ποσά, στοιχεία, τόκους, καταχρηστικές ρήτρες και λοιπές τυχόν επιβαρύνσεις των δανείων που έλαβε τότε ο πατέρας μας. Αναλάβαμε με καλή πίστη, αυτά που οι τράπεζες μάς ανέφεραν ότι ήταν τότε τα οφειλόμενα.

Ως εκ τούτου σήμερα όπως πολύς άλλος κόσμος κινδυνεύουμε κι εμείς να χάσουμε το σπίτι μας στις τράπεζες.

Για τις οφειλές σε τραπεζικούς οργανισμούς, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση τους, διά της παραχώρησης προσωπικής μας ακίνητης περιουσίας.

Νιώθω όμως την ανάγκη δημόσια να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 10χρονη κόρη μου, γιατί δέχτηκα να υποθηκεύσω το μέλλον της στις τράπεζες.

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 80χρονη μητέρα μου που λόγω της δικής μου ιδιότητας ως Πολιτικά Εκτεθειμένου Προσώπου τότε, η ίδια σήμερα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, γιατί επέτρεψα να αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις που δεν της ανήκαν.

Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια μου γιατί έδωσα πίστη σε ανθρώπους που δεν ήταν ειλικρινείς στις προθέσεις τους και σήμερα ζητούν από μας υπέρογκα ποσά που αγωνιζόμαστε με την αδελφή μου και τη μητέρα μου να αποπληρώσουμε.

Τονίζω ότι ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης. Αντίθετα, τιμώντας την υπογραφή του πατέρας μας, αναλάβαμε οικονομικά βάρη που δεν δημιουργήσαμε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας