Κατάπληκτος από τα έργα στην Λεμεσό ο Αβέρωφ-«Η Λεμεσός δεν είναι μόνο η βιτρίνα του παραλιακού»

Η κάθε γωνιά της Κύπρου είναι ένα ανοικτό εργοτάξιο, για μια καλύτερη πορεία, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δηλώνει «κατάπληκτος» από τα έργα που έγιναν και γίνονται στο Δήμο Λεμεσού.

Ο κ. Νεοφύτου, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του, επισκέφθηκε το πρωί, με το Δήμαρχο Λεμεσού, διάφορα σημεία της πόλης, όπως την «Agora» ( παλαιό παντοπωλείο), το αναβαθμισμένο πάρκο Φιλελλήνων και την πλατεία «Αναγέννησης», ενώ έκανε περιδιάβαση στον «Πράσινο Περίπατο», είδε τις εργασίες ανάπλασης των δημοτικών πολυκατοικιών και επισκέφθηκε το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων «Σχεδία».

Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο ίδιος μένει «κατάπληκτος» και συνεχάρη το Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, τις δημοτικές υπηρεσίες  και τους συνεργάτες του Δήμου, «που με τη στήριξη της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, η Λεμεσός γίνεται ακόμη καλύτερη».

Ο ίδιος, πρόσθεσε, διαπίστωσε σήμερα ότι η Λεμεσός δεν είναι μόνο η βιτρίνα του παραλιακού μετώπου, αφού όπως σημείωσε, η δημοτική Αρχή έδωσε βαρύτητα στις συνοικίες, ενώ παράλληλα συνεχάρη το Δήμο για το πρωτοποριακό, όπως το χαρακτήρισε, έργο προσιτής κατοικίας «για τις φτωχές Λεμεσιανές οικογένειες».

Πρόκειται, συνέχισε, για «εξακόσιες  και πλέον κατοικίες για τους συνανθρώπους μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε να πληρώσουν ένα κανονικό ενοίκιο, είτε να αποκτήσουν μια κανονική στέγη» και σημείωσε ότι «είναι αυτά που μένουν, η κοινωνική ευαισθησία να μετατρέπεται σε έργα για κοινωνική στήριξη».

«Η Πάφος, η Λευκωσία, η Λάρνακα, η Λεμεσός, η κάθε γωνιά της Κύπρου είναι ένα ανοικτό εργοτάξιο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπογραμμίζοντας πως «είναι αυτή την πορεία και την καλύτερη Κύπρο που θέλουμε να στηρίξουμε».

Η Λεμεσός γίνεται ακόμα καλύτερη, πρόσθεσε, και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του τόπου μας, «μακριά από μηδενισμούς, αλλά εκεί που χρειάζεται, κάνοντας και την αυτοκριτική, να προσπαθούμε να τραβούμε τον τόπο μπροστά».

Αυτό είναι που ο ίδιος βλέπει, όπως είπε, και από τις περιοδείες του, τις τελευταίες μέρες, σε ολόκληρη την Κύπρο.

Κατέληξε λέγοντας ότι «ο λαός μας εν πεισματάρης κι όσες φορές σκουντουφλήσαμε, άλλες τόσες σηκωθήκαμε στα πόδια μας και γίναμε και πιο δυνατοί».  Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως «και τούτη τη φορά, πιο δυνατοί, θα βγούμε και από τούτη την παγκόσμια πανδημία».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την πόλη μας αλλά και για την πρακτική στήριξη του, σε μια σειρά από σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην πόλη μας».

«Τα έργα τα οποία είδαμε σήμερα είναι έργα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης, ενισχύουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του δημότη, αλλά αναβαθμίζουν επίσης τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το μεγάλο στρατηγικό μας στόχο για αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης, με μια σειρά από έργα που αρχίζουν να υλοποιούνται από φέτος, καθώς επίσης και για το σημαντικό έργο της δημιουργίας υποδομών προσιτής στέγης, ένα έργο που η αξία υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και για άλλα σημαντικά για την πόλη μας έργα, που έχουν να κάνουν με σημεία ενδιαφέροντος».

Ο Δήμος Λεμεσού, είπε τέλος ο κ.Νικολαϊδης, βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης, πέραν των όσων έχει υλοποιήσει τα τελευταία 4 χρόνια, ενός αναπτυξιακού έργου που κυμαίνεται γύρω στα 150 εκατ. ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα νέα έργα «θα μπουν σε πορεία υλοποίησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»