Mε μπηχτές απαντά στους επικριτές για τους «Ως Δαμε» το ΑΚΕΛ

Έλυσε τη σιωπή του το ΑΚΕΛ και απαντά στα πυρά που δέχεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφορικά με την αναφορά της πλατφόρμας ''Ως Δαμέ'', σε "κυβέρνηση του Νότου’’.

Με γραπτή ανακοίνωση διαχωρίζει τη θέση του από την πλατφόρμα, αναφέροντας ότι «ηΠλατφόρμα «Ως Δαμέ» έχει συντονιστικό και εκπροσώπους, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν όσοι έχουν ερωτήματα ή την επικρίνουν για τη δράση και τις θέσεις της».

«Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ», συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι γνωστό σε όλους ότι πάντοτε μιλά για την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ποτέ δεν χρησιμοποίησε άλλο όρο».

Στην ανακοίνωση η Εζεκία Παπαϊωάννου αντέστρεψε τα πυρά στοχεύοντας κυρίως Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως είναι «εντυπωσιακή η υποκρισία όλων όσοι δεν καταδέχονται να κρατούν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσοι ερωτοτροπούν ή καλύπτουν όσους ερωτοτροπούν πίσω από τις πλάτες του λαού για λύση δύο κρατών, να κατηγορούν άλλους για έλλειψη πατριωτισμού».

Οι αναφορές της πλατφόρμας προκάλεσαν αντιδράσεις, με κόμματα να καλούν το ΑΚΕΛ να πάρει θέση. Ο ΔΗΣΥ κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα της αντιπολίτευσης για σιγήν ιχθύος, με στόχο να μην χάσει ψήφους. «Δεν θέλει να το χαρακτηρίσουν συστημικό κόμμα, δεν θέλει να χάσει κάποιους που πιθανόν να το ψηφίσουν. Δικαίωμα τους. Όλοι όμως κρινόμαστε. Και η μη απάντηση από το ΑΚΕΛ, και από τα αλλά κόμματα, δίνει δυστυχώς άλλοθι και υπόσταση σε τέτοιες εκφράσεις και τέτοιες δράσεις», ανέφερε σε ανακοίνωση. 

Καταδικάζει η ΕΔΕΚ

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση η ΕΔΕΚ, καταδίκασε για ακόμα μια φορά την αναφορά των διαδηλωτών της εκδήλωσης «Ως Δαμέ» σε «κυβέρνηση του Νότου».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παραμονές μίας κρίσιμης συνάντησης που θα γίνει στη Γενεύη, όταν μάλιστα η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει την έννοια των δύο κρατών και την έννοια της κυριαρχικής ισότητας, είναι αδιανόητο πολιτικοποιημένες  οργανώσεις να αναφέρονται σε «βόρεια» και «νότια» Κύπρο.»

«Έτι χειρότερο», αναφέρρει η ανακοίνωση, «είναι όταν πολίτικά κόμματα δεν καταδικάζουν αυτή την πράξη, αλλά με την σιωπή τους συνεργούν και την αποδέχονται».

Η ΕΔΕΚ καλεί «όλα τα κόμματα που μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα γι’ αυτό το ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία