Κυριακή 18 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ για την κριτική στη διαχείριση της πανδημίας

  03/03/2021 14:26
Πυρά Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ για την κριτική στη διαχείριση της πανδημίας

Πυρά Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ για την κριτική στη διαχείριση της πανδημίας

  03/03/2021 14:26

Απαντά με πυρά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση, αναφορικά με την κριτική στην διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τη στήριξη στους εργαζομένους. 

Με γραπτή ανακοίνωση, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδοπουλός, αντέτεινε πως «η Kυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την ψυχολογική, αλλά κυρίως την οικονομική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η οικονομία εν γένει, αφού μέχρι τώρα έχει στηρίξει όλους αυτούς με 1,6 δις ευρώ μέσα από 11 συνεχόμενα προγράμματα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Ήδη, όπως σημείωσε έχουν εκταμιευθεί άλλα 100 εκ. ευρώ αυτό τον μήνα για στήριξη της πραγματική οικονομίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

«Μιλάμε για τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό που έγινε ποτέ από καταβολής της Δημοκρατίας με 2,9 δις σύνολο ώστε να αντέξουν οι πολίτες τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία», υπέδειξε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων με την επιδημιολογική ομάδα», συνέχισε, «διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει τεράστια σημασία και στον ψυχολογικό τομέα, και στην επιδημιολογική ομάδα στήριξης του Υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ειδικοί σε αυτό το θέμα».

Η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας μαζί με τη διυπουργική τεχνοκρατική ομάδα και την επιδημιολογική ομάδα, βρίσκονται όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνεχή επαφή με όλους τους επαγγελματικούς, οικονομικούς, εργοδοτικούς και εμπορικούς φορείς σε ένα διαρκή διάλογο πάντα πριν από τη λήψη των όποιων μέτρων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, αυτού της υγείας και της ζωής των πολιτών.

«Όλα αυτά την ώρα που είναι γενικώς παραδεκτό ότι η Κύπρος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την πανδημία με έγκαιρα μέτρα και τον σωστό τρόπο, κάτι που καταδεικνύεται και μέσα από όλα τα στατιστικά στοιχεία έγκυρων διεθνών οργανισμών», κατέληξε. 

Το αίτημα Άντρου Κυπριανού

Προηγουμένως, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζήτησε την εισαγωγή περισσοτέρων εμβολίων και από άλλους προορισμούς, πέραν της ΕΕ και κάλεσε την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των οργανωμένων συνόλων και των επαγγελματικών ομάδων και να αποφασίσει μέτρα, τα οποία θα είναι ισορροπημένα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Αμφιθέατρο της ΠΕΟ Πάφου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η περιοδεία του σήμερα στην Πάφο, " αφορά συναντήσεις και επαφές με διάφορα οργανωμένα σύνολα, επαγγελματικές ομάδες  και συντεχνίες για να διερευνήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας”, αλλά και λόγω των μέτρων,  συνέχισε, “τα οποία αποφασίζονται από την πλευρά της Κυβέρνησης”. 

Να μου επιτρέψετε να πω, πρόσθεσε “ότι οι απαντήσεις οι οποίες μας δίνει η Κυβέρνηση , συνοψίζονται στο δεν απαντώ, στην ουσία των όσων εγείρονται, παραπληροφορώ, διαστρεβλώνω και αποπροσανατολίζω, από την πραγματική ουσία των προβλημάτων“.

Πρόσθεσε πως τα όσα έχει ακούσει σήμερα επιβεβαιώνουν τα όσα λένε όλη την τελευταία περίοδο στην Κυβέρνηση. Σίγουρα είπε, όλοι μας ενδιαφερόμαστε για την δημόσια υγεία, για την διαφύλαξη των ανθρώπινων ζωών και αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό που μας καθοδηγεί στη διαμόρφωση των οποιονδήποτε θέσεων για τα ζητήματα τα οποία αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Την ίδια στιγμή όμως, συνέχισε, πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες όπως είναι η ψυχική υγεία, η οικονομική κατάσταση του κόσμου. 

Παρατήρησε ακόμη πως είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων και των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και μετά έρχεται το θέμα της κοινωνικής και πολιτικής δράσης, το οποίο ως ΑΚΕΛ εγείρουν με βάση τοποθετήσεις διεθνών οργανισμών. 

Είπε πως ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Διεθνής Αμνηστία έχουν τοποθετηθεί για αυτά τα ζητήματα λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε ακολούθως την Κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας αυτών των ανθρώπων και να αποφασίσει μέτρα τα οποία να είναι ισορροπημένα. 

Το δεύτερο, εκτίμησε, είναι απαίτηση καθολική «ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο να φέρουμε περισσότερα εμβόλια στην Κύπρο». «Τα rapid test δείχνουν κατά πόσο ασθενείς ή όχι» είπε, προσθέτοντας πως ξοδεύονται τεράστια κονδύλια.

«Δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται, να γίνονται» συνέχισε, αλλά την ίδια στιγμή, είπε, θα πρέπει να φέρουμε περισσότερα εμβόλια, και απ’ άλλους προορισμούς πέραν από την ΕΕ. 

«Μόνο με τους εμβολιασμούς λένε όλοι οι ειδικοί θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας» συμπλήρωσε.

Για αυτό, συνέχισε, η έκκληση μας προς την Κυβέρνηση είναι περισσότερα εμβόλια και πιο ισορροπημένα μέτρα, για να μπορέσουν όλοι να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πανδημία που είναι αντικειμενικές δυσκολίες. 

Δεν χρειάζεται να τους προκαλούμε περισσότερα προβλήματα με τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει η Κυβέρνηση, συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως αυτή είναι η προσέγγιση τους. 

Πρόσθεσε πως σ’ όλες ανεξαιρέτως τις συναντήσεις που είχαν και με την ΠΟΒΕΚ και με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και με τους ιδιοκτήτες σχολών χορού και με τα γυμναστήρια, άκουσαν μια κραυγή αγωνίας,  την οποία «επιτέλους πρέπει να ακούσει και η Κυβέρνηση» αντί να τους κατηγορεί για «κίτρινη αντιπολίτευση» όπως είπε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας