Απασφάλισε για τις διαμαρτυρίες ο ΔΗΣΥ-«Το ΑΚΕΛ υποκινεί τον κόσμο σε ανυπακοή»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΔΗΣΥ, ο οποίος απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ στον απόηχο των επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας, με το κυβερνών κόμμα να κατηγορεί το κόμμα της αντιπολίτευσης υποκινεί τους πολίτες σε ανυπακοή. Μάλιστα, ο ΔΗΣΥ καλεί το ΑΚΕΛ να απαντήσει κατά πόσο υποβαθμίζει το δικαίωμα στη ζωή. 

Σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αναφέρει πως «το δικαίωμα στη ζωή είναι υπεράνω όλων των άλλων. Και της διαμαρτυρίας και της μετακίνησης, και όλων των άλλων ατομικών ελευθεριών που δυστυχώς περιορίζονται αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας. Όχι μόνο στην Κύπρο, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα τονίζει πως «το ΑΚΕΛ σήμερα υποκινεί τον κόσμο σε ανυπακοή. Λέει δημόσια, αντιφατικά με τα όσα δήλωνε μέχρι το Σάββατο, πως περιορίζεται η δημοκρατία. Προσθέτει επίσης, το επικίνδυνο, πως η κυβέρνηση του Συναγερμού, βάζει ως πρόσχημα την πανδημία. Η δική μας απάντηση ξεκάθαρη. Αν στο ΑΚΕΛ υποβαθμίζουν το δικαίωμα στη ζωή να βγουν να το πουν. Να βγουν και να πουν στις χιλιάδες των συμπολιτών μας που ήταν θετικοί στον ιό, στις χιλιάδες των εργαζομένων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, πως δεν τους νοιάζει η επιδημιολογική εικόνα, πως δεν μπορούν να συμμεριστούν τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα».

Όπως είπε ο κ. Δημητρίου, σήμερα «έχουμε μια καλή εικόνα, και επιδημιολογικά και στην οικονομική διαχείριση της πανδημίας. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε άλλοι, εκτός Κύπρου, για μας. Ας μην διαλύσουμε σήμερα τα όσα με κόπο κτίσαμε, ας μην επιτρέψουμε πισωγύρισμα».

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι
Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο-«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»
Mαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα, τον γάζωσαν μπροστά στο παιδί του-«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου...»
Συνελήφθη 16χρονος για διαρρήξεις και κλοπή αυτοκινήτου στη Λευκωσία
Επετειακή συνεδρία και ημερίδα Βουλής για τα 20 χρόνια ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Συζητήσεις ΟΗΕ και ΗΠΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο στη Γάζα
Χτύπησαν ξανά οι ψευτογιατροί-Ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν 650 ευρώ
Δολοφονία ή άγνωστη η αιτία θανάτου του Θανάση; Ο λόγος στο Δικαστήριο, η ώρα της κρίσιμης απόφασης
Γρατσούνισε ευαίσθητες χορδές η Ολγκίν-Ο όρος «κοινωνία των πολιτών» και τι αντιπροσωπεύει
Η αποχώρηση Ξάνθου από τους Οικολόγους και ο καθυστερημένος απόηχος των Προεδρικών