Στο Προεδρικό ο Μητσοτάκης-«Υποχρέωση μου να έρθω στην Κύπρο ενόψει εξελίξεων»

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 11 και 30 ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενόψει της Άτυπης Πενταμερούς.

Η άφιξη του Έλληνα Πρωθυπουργού αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού πραγματοποιείται, όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει και της σύγκλησης της άτυπης Πενταμερούς, από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, εκφράζοντάς του, «την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού γιατί το αδιάληπτο, ειλικρινές και συνεχές  ενδιαφέρον, για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο όσο από εσένα και από την Κυβέρνηση σου».

Είναι κάτι, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, «που το νιώθουμε σαν απαραίτητο στοιχείο στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση και που θα επιτρέπουν επίλυση του Κυπριακού». «Θα έχουμε την ευκαιρία», πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, «να ενδιατρίψουμε για τους σχεδιασμούς ενόψει της άτυπης συνόδου που φαίνεται πως θα συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας».

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην αντιφώνησή του, χαρακτήρισε υποχρέωση το να έρθει στην Κύπρο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπως την χαρακτήρισε. «Θεώρησα υποχρέωση μου να βρεθώ στην Κύπρο σε αυτή τη κρίσιμη συγκύριά για να συζητήσουμε δια ζώσης τις μείζονες προκλήσεις και καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων ενόψει της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και φυσικά να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των εξελίξεων στην αν. Μεσόγειο και να συντονιστούμε στο θέμα της πανδημίας όπου πρέπει να πούμε ότι Ελλάδα και Κύπρος τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες της Ε.Ε.», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12 και 15, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα προβούν σε δηλώσεις.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες