Υποψήφιος βουλευτής και ο Πουργουρίδης-Του άναψε πράσινο το βιβλίο του Δρουσιώτη

Την απόφαση να κατέλθει, ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην επαρχία Λεμεσού, στις Βουλευτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Ευάγγελος Πουργουρίδης.

Ο Ευάγγελος Πουργουρίδης, γιος του πρώην βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρήστου Πουργουρίδη, όπως αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, έλαβε αυτή την απόφαση, αφού διάβασε το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Συμμορία».

Διαβάστε αυτούσιους τους λόγους για τους οποίους ο Ευάγγελος Πουργουρίδης αποφάσισε να κατέλθει βουλευτής:

«Τους τελευταίους μήνες, δεχόμουν συνεχώς προτροπές, για να κατέλθω ως υποψήφιος «εναλλακτικής επιλογής», στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Αν και οι προτροπές αυτές με τιμούσαν ιδιαίτερα ως άνθρωπο, εντούτοις προσπαθούσα να τις αποφύγω. Έχω, βλέπετε, πολλά να χάσω ως επαγγελματίας και κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για καρέκλες ή θώκους. Γι’ αυτό και είχα απορρίψει πολλά  τέτοια στο παρελθόν.

Πριν από λίγες μέρες, έπεσε στα χέρια μου η «Συμμορία» του Μ. Δρουσιώτη. Και όταν την διάβασα, η ψυχή μου μάτωσε και η συνείδηση μου επαναστάτησε. Κατάλαβα, πως ήμουν και εγώ μέρος του προβλήματος της διαφθοράς, που κατατρώει ζωντανή την πατρίδα μας. Η απαξίωση μου για τα κόμματα της διαπλοκής και η αποχή μου από τα κοινά, άφηνε άλλους να καθορίζουν την πορεία που μας οδήγησε, εδώ που καταντήσαμε. Έγραψα λοιπόν στην κόρη μου το «Ζητώ συγνώμη» και αποφάσισα, πως όφειλα να κάνω κάτι, για να αρχίσουν επιτέλους, να αλλάζουν τα πράγματα. 

Η Βουλή

Ως νομικός, ξέρω πολύ καλά, πως η Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι ένα σώμα, το οποίο οφείλει να εκφράζει την επιθυμία (βουλή/βούληση) των πολιτών της Κύπρου. Και είναι για αυτό ακριβώς τον λόγο, που οι βουλευτές ονομάζονται «αντιπροσώποι». Εκλέγονται,  για να αντιπροσωπεύουν τους  πολίτες και για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα τους. Τούτη είναι η έννοια του δημοσίου συμφέροντος και καμία άλλη.  Δυστυχώς όμως, η δική μας Βουλή έχει μετατραπεί από τα κόμματα, σε κάτι άλλο. Τα είδαμε, τα ξέρουμε, τα ζούμε.  Και αυτό είναι κάτι, που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι η νομοθετική εξουσία στον τόπο μας. Είναι αυτή δηλαδή που ψηφίζει (ή που καταψηφίζει) τους Νόμους και οι Νόμοι που ψηφίζει, επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας. Οι Νόμοι για τις εκποιήσεις, το κούρεμα των καταθέσεων, ή ο περί λοιμοκαθάρσεως Νόμος, που δίνει στον εκάστοτε υπουργό υγείας την εξουσία να καταπατά τόσο αυθαίρετα τα δικαιώματα μας, είναι μόνο, μερικά παραδείγματα.

Ο Βουλευτής

Για να μπορεί λοιπόν να νομοθετεί σωστά, ένας βουλευτής θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι εκπαίδευτος. Θα πρέπει να ξέρει, τι είναι η Δημοκρατία και πώς λειτουργεί.  Τι είναι το Κράτος Δικαίου και πώς εφαρμόζεται.  Την έννοια της Λαϊκής Κυριαρχίας και τις υποχρεώσεις που έχει έναντι των πολιτών που εκπροσωπεί.  Αν δεν τα ξέρει όλα αυτά, τότε όσο «καλός άνθρωπος» και αν είναι, ουδέποτε θα μπορέσει να τα υπερασπιστεί όταν κινδυνεύουν, ή να τα καλλιεργήσει.  Είναι όπως που να ζητάτε από εμένα, να αναπτύξω ένα θεώρημα, πυρηνικής φυσικής! 

Ο Βουλευτής, θα πρέπει επίσης να είναι και εντελώς ανεξάρτητος.  Τόσο από την Κυβέρνηση, την οποία οφείλει να ελέγχει χωρίς παρωπίδες, όσο και από τις όποιες, αλλότριες κομματικές σκοπιμότητες.  Μοναδικός του γνώμονας πρέπει να είναι πάντα, το δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό.  Ο βουλευτής θα πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του, αλλά και τις απαιτούμενες βέβαια γνώσεις, για να μπορεί να την υποστηρίζει. Πάνω απ’ όλα όμως, πρέπει να είναι πατριώτης.  Να αγαπά τον τόπο του παραπάνω από τον εαυτό του και όταν ακούει, το «όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Ελύτη, τα μάτια του να βουρκώνουν.  Αυτός είναι ο σωστός βουλευτής.

Κράτος Δικαίου

Σε ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου, οι βουλευτές οφείλουν να ενεργούν πάντοτε με διαφάνεια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.  Να διαβουλεύονται με τους πολίτες προτού ψηφίσουν ένα Νόμο που τους επηρεάζει και όχι να τους αγνοούν. Και οι βουλευτές οφείλουν να λογοδοτούν με ειλικρίνεια σε εκείνους που αντιπροσωπεύουν.  Όχι να τους εξαπατούν με ψηφοθηρικές λαμογιές.  Έτσι και μόνο έτσι, πατάσσεται η διαφθορά.  Οι βουλευτές σε ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου, δεν διαγράφουν τα δάνεια τους και δεν αρνούνται να ψηφίσουν ουσιαστικούς Νόμους, που αφορούν στο «πόθεν έσχες» τους.  Οτιδήποτε άλλο, καλλιεργεί την διαφθορά, αλλά και εξηγεί, το γιατί φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε.  Και όλοι ξέρουμε πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Το χρωστάμε όλοι στα παιδιά μας.

Η επιλογή είναι δική σου!

Αφού λοιπόν πέρασα αρκετές άυπνες νύχτες, βασανίζοντας πολύ το μυαλό μου, αποφάσισα να ενδώσω στις προτροπές σας και να διεκδικήσω την ψήφο της εμπιστοσύνης σας, κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής, για την επαρχία της Λεμεσού.  Ξέρω πολύ καλά, πως για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή και για να το πετύχουμε, πρέπει να σπρώξουμε όλοι.  Η κάθε ψήφος μετρά, ενώ η αποχή, σημαίνει ανοχή.  Τα πράγματα, δεν θα αλλάξουν από μόνα τους.

Θα ήταν παράλειψη μου εάν δεν εξέφραζα ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς μου για την ευχή τους και σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνδράμουν άοκνα, στην κοινή μας απαίτηση, για Κράτος Δικαίου».

 

Δειτε Επισης

Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης