Με επιστολή στον Αδάμου, ζητά άμεση δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη ο Νικόλας

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία επαναφέρει το ζήτημα της λίστας Γιωρκάτζη και ζητά την άμεση δημοσιοποίηση της, απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 
 
«Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τη γνωμάτευση ημερ. 1.12.2020 που είχε ζητήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων και την οποία έχουν αποστείλει οι τρεις έγκριτοι νομικοί κ.κ. Ανδρέας Αγγελίδης, Χρίστος Τριανταφυλλίδης και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αναφορικά με την δημοσιοποίηση της «Λίστας Γιωρκάτζη» (η «Λίστα») από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», αναφέρει στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
«Κατά την άποψη μας από αυτήν προκύπτουν δυο βασικά ζητήματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν και για τα οποία ενδεχομένως να πρέπει να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις από την Ολομέλεια του Σώματος.
1. Η «θεραπεία» της «παρατυπίας» της συμμετοχής του τέως Προέδρου της Βουλής στη συνεδρία ημερ. 17/7/20 ενώ παράλληλα εκτελούσε χρέη προεδρεύοντα της Δημοκρατίας. 
και
 
2. Κατά πόσο πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση της Ολομέλειας για δημοσιοποίηση της «Λίστας Γιωρκάτζη». 
 
Και προσθέτει: «Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, η άποψη των νομικών είναι πως η Βουλή έχει αποδεχθεί την «παρατυπία» της συμμετοχής του τέως ΠτΒ στη διαδικασία και συνεπώς η προηγούμενη απόφαση για δημοσιοποίηση έπαψε να ισχύει.  Επομένως για να μπορέσει να προχωρήσει η δημοσιοποίηση της Λίστας, η Βουλή θα πρέπει να λάβει νέα απόφαση για δημοσιοποίηση της Λίστας σε επίπεδο Ολομέλειας».
​         
«Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα, η νομική ανάλυση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Όμως οφείλουμε να τονίσουμε πως για το Δημοκρατικό Κόμμα το ερώτημα που αφορά τη δημοσιοποίηση της Λίστας δεν είναι νομικό. Είναι πρωτίστως πολιτικό», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως η Λίστα πρέπει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.  
Επομένως, η εισήγηση μας ως Δημοκρατικό κόμμα είναι:
(α)​ να διορθωθεί η προαναφερόμενη «παρατυπία» συμμετοχής του τέως ΠτΒ στη διαδικασία με νέα απόφαση της Βουλής σε επίπεδο Ολομέλειας, 
και
(β)​ να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ανάκτησης της αξιοπιστίας του θεσμού της Βουλής των Αντιπροσώπων με μία νέα απόφαση για την άμεση δημοσιοποίηση της Λίστας».
 
«Προτείνουμε η Ολομέλεια να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει νέα απόφαση για,
(α)​ την άμεση δημοσιοποίησης της Λίστας
και 
(β)​ να δώσει ρητή εξουσιοδότηση μέσω της εν λόγω απόφασης στον Πρόεδρο της Βουλής για να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της Λίστας στην ιστοσελίδα της Βουλής», καταλήγει η επιστολή του Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Δειτε Επισης

Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Οι τρόποι που μπορείς να μάθεις τι ψηφίζεις και πού-Η ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών
Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Έθαψε ζωντανή τη σύζυγο της-Πώς ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας
Οδηγός λεωφορείου στον Ασπρόπυργο κατηγορείται πως βίασε 27χρονη και αφέθηκε ελεύθερος
Επιθεωρεί τις εκκρεμότητες για τη λειτουργία των ΕΟΑ ο Ιωάννου-«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
Προκαλεί σε τηλεοπτικό debate για το μεταναστευτικό τον Χρίστου ο Παπαδόπουλος
Υποψήφιο στις εκλογές άτομο που καταδικάστηκε για κακοποίηση σκύλου-Ζητούν απόσυρσή του οι Οικολόγοι
Συγκινητικό βίντεο με γυναίκα που αγκαλιάζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή-«Ήμουν έτοιμη να φύγω...»
Καταδικάστηκε για βόμβα, πέρασε αστυνομικός και κόπηκε στο παρά πέντε-Δικαστική κατσάδα σε Αστυνομία