Δεν συζητά αλλαγή φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ, προτείνει επίδομα για λειτουργούς υγείας η Συνεργασία

Θέση στα όσα δημόσια συζητούνται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό, παίρνει η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν τίθεται κανένα δίλημμα για τους τρεις βουλευτές της να αποδεχθούν αλλαγή στη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ.
 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η δική μας θετική ψήφος στις 17/12/20, ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον λαό μας, που αναμένει τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους μισθούς του, τα έργα που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες της πανδημίας. Άλλωστε ποτέ στο παρελθόν η ψήφιση του Προϋπολογισμού δεν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης ή έγκριση των πολιτικών της όποιας Κυβέρνησης».
 
«Εμείς», προσθέτουν, «έχουμε ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε με θετικό και δημιουργικό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να τροχιοδρομήσουμε την επίλυση των θεμάτων που ήδη θέσαμε έγκαιρα προς την Κυβέρνηση και δήλωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι μπορούν να επιλυθούν εντός του 2021, όπως: -σημαντικά επιδόματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, -συνταξιοδοτικό, -αύξηση επιδομάτων Ορφανών, -Μονογονιών, -Πολυτέκνων, -την ανανέωση προγραμμάτων εργοδότησης Παραπληγικών, -την περαιτέρω ενίσχυση των Καλλιτεχνών, -την αποζημίωση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας, -την ευελιξία και τα χρονοδιαγράμματα του σχεδίου Εστία, -την αύξηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, -στο κτίσιμο συλλογικά της πρότασης μας για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Στεγαστικής Πολίτικης κτλ. Παράλληλα θα στηρίξουμε τη στοχευμένη αναστολή των δόσεων των δανείων για ακόμη 6 μήνες και τη ρύθμιση/μορφή επιδότησης στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από τα διατάγματα και τα μέτρα».
 
Για το θέμα του ΓΕΣΥ, η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων σημειώνει πως, «θέλουμε να δηλώσουμε για ακόμη μια φορά, πως για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη και η συνεχής βελτίωση της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης του λαού μας και της μεγαλύτερης αλλαγής στον τόπο μας, του ΓΕΣΥ, ώστε να παρέχεται στον Κύπριο ασθενή ποιοτική και αξιοπρεπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα, επιβάλλεται αυστηρός έλεγχος, εξάλειψη των καταχρήσεων και ομαλή ένταξη των αυτονομημένων Δημόσιων Νοσηλευτηρίων τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία για την αντιμετώπιση όσων θεμάτων καθημερινά προκύπτουν, πράγμα πολύ φυσικό για ένα δυναμικό και ζωντανό σύστημα όπως είναι το ΓΕΣΥ».
 
Παράλληλα, στέλνουν το μήνυμα μας προς κάθε αποδέκτη που επιδιώκει άλλα στο μυαλό του, είναι ξεκάθαρο. «Δεν τίθεται κανένα δίλημμα ή θέμα από εμάς, να ψηφίσουμε οτιδήποτε που αφορά αλλαγή στη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, όπου μετά από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων, παρασκηνίων και υπόσκαψης, τελικά εφαρμόστηκε».
 
Μάλιστα η Συνεργασία καταθέτει δημόσια την εισήγηση της προς τον υπουργό Οικονομικών, ενόψει της αναθεώρησης του Προϋπολογισμού, για τη συμπερίληψη ειδικού γενναιόδωρου επιδόματος για όλους τους Λειτουργούς Υγείας του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού των μονάδων Covid, ώστε να προχωρήσουμε από τη θεωρία στην πράξη και τα καθημερινά συγχαρητήρια όλου του πολιτικού κόσμου σε αυτούς, να μετουσιωθούν σε χειροπιαστή ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης. «Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν καθημερινά μάχη να σώζουν ζωές, με κίνδυνο τις δικές τους ζωές και τους αξίζει κάθε ανταμοιβή παρόλο που δεν την έχουν ζητήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
«Καταλήγοντας, καλούμε ξανά την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες διεργασίες, ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η απαραίτητη πλειοψηφία για την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021, για το καλό του Τόπου και του λαού μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας θα αντιμετωπισθούν με επιθετική αναπτυξιακή πολιτική που θα προέλθει μέσω της έγκρισης του Προϋπολογισμού», σημειώνει η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.
 

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»