Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο τραπέζι κλείσιμο κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής-To σενάριο που προκρίνεται

  04/01/2021 20:13
Στο τραπέζι κλείσιμο κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής-To σενάριο που προκρίνεται

Στο τραπέζι κλείσιμο κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής-To σενάριο που προκρίνεται

  04/01/2021 20:13
Ανεβαίνουν τον λόφο του Προεδρικού οι επιδημιολόγοι, ώστε να καταθέσουν τις νέες τους προτάσεις, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, αφού η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και τα δημόσια νοσηλευτήρια δέχονται ασφυκτική πίεση.

Όλες οι εισηγήσεις αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο, με τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται, εκτός αλλαγής δεδομένων, την ερχόμενη Πέμπτη μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
 

Θεωρείται δεδομένο πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται δύο σενάρια.
 
Συγκεκριμένα, το πρώτο είναι, να παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα και να προστεθούν ακόμη περισσότεροι περιορισμοί στις διακινήσεις, χωρίς να αποκλείεται η επαναφορά των sms. Σε αυτό το σενάριο, που στην ουσία αποτελεί χαλαρό ολικό lockdown, παραμένει ανοικτό το λιανικό εμπόριο και άλλες συναφείς επιχειρήσεις. Ωστόσο οι σκέψεις είναι να μην επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία, να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και επιπρόσθετα να κλείσουν κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και άλλες συναφείς επιχειρήσεις.
 
Το δεύτερο σενάριο, είναι αυτό ενός αυστηρού καθολικού lockdown, ακριβώς όπως ήταν αυτό του Μαρτίου με κλείσιμο του λιανικού εμπορίου, λειτουργία μόνο των ουσιωδών επιχειρήσεων και επιστροφή των sms, για διακινήσεις υπό προϋποθέσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκρίνεται το πρώτο σενάριο, ωστόσο θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, έπειτα από την οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας