Τα δέκα πρόσωπα που σημάδεψαν το 2020-Η χρονιά που ανέτρεψε τα δεδομένα

Αναμφισβήτητα το 2020 υπήρξε μια πολύ ιδιαίτερη, πολύ περίεργη και πολύ διαφορετική, από κάθε άποψη, χρονιά, σε σχέση με όλες όσες προηγήθηκαν, με τον Νίκο Αναστασιάδη στο τιμόνι του κράτους. Οι προβλέψεις για το 2020 εξ αρχής ήταν ευοίωνες σε ότι αφορά την Κυπριακή Οικονομία. Μάλιστα είχαν προγραμματιστεί μερικά πολύ σημαντικά βήματα σε ότι αφορά το γεωτρητικό πρόγραμμα.

Η ανεργία αναμενόταν να σημειώσει νέα πτώση, η οικονομία αναμένονταν να σημειώσει αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση προγραμμάτιζε να προχωρήσει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα της πολιτείας, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τη Δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Παράλληλα, σε ότι αφορά το Κυπριακό, το 2020 αναμένετο να σηματοδοτήσει τη νέα προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν. Τίποτα από τα πιο πάνω δεν έγινε, αφού η πανδημία του κορωνοϊού πάγωσε τον χρόνο, ξερίζωσε τις προσδοκίες για ανάπτυξη, διέλυσε συθέμελα κάθε προγραμματισμένη οικονομική, πολιτική ή άλλη, δραστηριότητα, και έθεσε στις Κυβερνήσεις όλου του πλανήτη νέες προτεραιότητες.

Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, το 2020 είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Χιλιάδες πολίτες σταμάτησαν να εργάζονται, η οικονομική δραστηριότητα περιορίστηκε στα αναγκαία για μήνες, χιλιάδες νοικοκυριά μπήκαν σε καραντίνα και είδαν την αγοραστική τους δύναμη να εξαϋλώνεται, ενώ οι ελευθερίες των πολιτών τέθηκαν σε περιορισμό, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας

Όπως κι αν το δει κανείς, το 2020 ήταν ένα έτος που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι Κυβερνήσεις αποφασίζουν, αλλά και τον τρόπο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια Κυβέρνηση. Το άγνωστο της πανδημίας του κορωνοϊου, τους πρώτους μήνες του 2020, διαδέχθηκε η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πανδημία στο πρώτο κύμα και ακολούθως τον βομβαρδισμό πληροφοριών, γνώσεων και απόψεων, διαδέχθηκε η κόπωση.

Η πανδημία δεν ήταν το μόνο πρωτοφανές ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει την απελθούσα χρονιά η κυπριακή κοινωνία. Για πρώτη φορά, είδε με ήχο και εικόνα αυτό που για δεκαετίες άκουγε στη μορφή ψιθύρων και φημών. Η διαφθορά ζει, βασιλεύει και πλουτίζει με πολιτικές πλάτες στον τόπο μας. Πλέον, μετά τις αποκαλύψεις του Αl Jazeera, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει απόφαση κάποιο Δικαστήριο, μάθαμε για τον τρόπο με τον οποίο οργανωμένα και σε βάρος του κράτους, πολιτικοί, δικηγόροι, κτηματομεσίτες και λογιστές, δρούσαν σαν οργανωμένο κύκλωμα για να πουλούν διαβατήρια, επαύλεις και διαμερίσματα σε κακοποιά στοιχεία, «ασελγούν» στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Νίκος Αναστασιάδης:

Αναμφισβήτητα το 2020 θα ήταν μια χρονιά που ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ήθελε να ξεγράψει από το προσωπικό του ημερολόγιο. Βλέποντας από νωρίς τα όσα παρακολουθούσαμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο εξωτερικό, προειδοποίησε εγκαίρως και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς πρόλαβε τα χειρότερα της πρώτης φάσης της πανδημίας.

Ενώ το 2020 είχε τα εχέγγυα, να σηματοδοτήσει την οριστική αλλαγή σελίδας, που μετά από τους κόπους και τις θυσίες των πολιτών, το κράτος θα έβρισκε για τα καλά τα πόδια του και θα άρχιζε να γεύεται τους καρπούς των προσπαθειών του, η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω.

Ατελείωτες ώρες συσκέψεων με ειδικούς, σκληρές αποφάσεις στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, και αμέτρητα ή τουλάχιστον περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέθεσαν την καθημερινότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην Αμμόχωστο, δημιουργούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ένα επιπλέον πονοκέφαλο. Άλλωστε η εκλογή του νέου κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, μπήκε ανάχωμα και στις ελπίδες που υπήρχαν ότι θα μπορούσε εντός του έτους να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Αναμφίβολα, ο Νίκος Αναστασιάδης, υπήρξε το πρόσωπο της χρονιάς, έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί τα συνεχόμενα πυρά της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και «τα χτυπήματα κάτω από τη μέση» όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος για εμπλοκή, τόσο του ιδίου όσο και μελών της οικογένειας του. Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπήρξε το πρόσωπο της χρονιάς, αφού ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρίνεται για όσα έκανε και για όσα δεν έκανε, από τους πολίτες.

Κωνσταντίνος Ιωάννου

Έχοντας την εμπειρία των έξι μηνών λειτουργίας του ΓΕΣΥ στην πλάτη του, αν ρωτούσε κανείς τον υπουργό Υγείας, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το 2020, θα απαντούσε αβίαστα η εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ και η ομαλοποίηση της λειτουργίας του Συστήματος.

Η πανδημία ωστόσο, άλλαξε ριζικά τις προτεραιότητες, τόσο του ιδίου όσο και του Υπουργείου του. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Κλήθηκε σε ελάχιστο χρόνο να λάβει αποφάσεις και να εξηγεί στους πολίτες, πράγματα που και ο ίδιος μάθαινε παράλληλα με αυτούς.

Έχοντας δίπλα του την ομάδα των επιδημιολόγων, ο υπουργός αναγκάσθηκε να προτείνει σκληρά μέτρα που θα άλλαζαν την καθημερινότητα των πολιτών. Ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο μάλιστα να είναι αυτός που θα ανακοίνωνε τα μέτρα στους πολίτες. Από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε να εκδίδει διατάγματα με βάση τα οποία ρυθμιζόταν κάθε μορφή της ζωής μας.

Δέχθηκε πολλούς επαίνους για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε σε δύσκολες φάσεις, αλλά και σκληρή κριτική, ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που έφερε και την κόπωση των πολιτών.

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2019 αναλάμβανε τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών, ούτε στον χειρότερο του εφιάλτη δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του παγόβουνου πάνω στο οποίο θα οδηγείτο το καράβι που ακούει στο όνομα κυπριακή οικονομία, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Περνώντας τα σκήπτρα του Τσάρου της Οικονομίας από τον Χάρη Γεωργιάδη, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε ως βασική φιλοδοξία, να διατηρήσει τους καλούς δείκτες και να δημιουργήσει με τις πολιτικές του ιδίου και της Κυβέρνησης, νέες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερη ανάπτυξη και νέα άλματα της κυπριακής οικονομίας στις εκθέσεις των Οίκων Αξιολόγησης.

Αντ΄ αυτού όπως και κάθε συνάδελφο του στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, είδε τις «οικονομίες» του κράτους να θυσιάζονται ώστε η πανδημία να μην πλήξει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζομένους. Τα οικονομικά πακέτα στήριξης που εκπονήθηκαν, αναντίρρητα, έδωσαν στους πολίτες το οξυγόνο που χρειάζονταν ώστε να αντέξουν μέχρι η πανδημία να υποχωρήσει.

Βέβαια, το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα ενός ιού και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που τελικά μας χτύπησε, δημιούργησε πρόσθετους πονοκεφάλους στον υπουργό ο οποίος καλείται για ακόμα μια φορά να βρει εκείνες τις λύσεις, που θα είναι προς όφελος της κοινωνίας, αλλά που την ίδια ώρα δεν θα σπρώχνουν την οικονομία σε νέες περιπέτειες.

Την ίδια ώρα που καλείται να ισορροπήσει ακροβατώντας ανάμεσα στα δύο, η καταψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, τον κατέστησε τον πρώτο υπουργό στην ιστορία που είδε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε να καταψηφίζεται. Με τις προσωπικές του ευθύνες, ωστόσο, να είναι μηδαμινές, αφού ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε για άσχετους με το περιεχόμενο του λόγους, σήμερα καλείται να βρει τη φόρμουλα, ώστε με τον νέο χρόνο, ο προϋπολογισμός να υπερψηφιστεί.

Ζέτα Αιμιλιανίδου

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως παρά τα σχεδόν επτά χρόνια παρουσίας της στο Υπουργικό Συμβούλιο, η Ζέτα Αιμιλιανδίου, συνεχίζει να φιγουράρει ανάμεσα στους υπουργούς του Νίκου Αναστασιάδη με τις καλύτερες επιδόσεις και την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους πολίτες.

Η πανδημία, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως η υπουργός Εργασίας, έχοντας για πυξίδα της τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εργάζεται ακούραστα ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της για όφελος τους.

Οι υψηλές απαιτήσεις της νέας τάξης πραγμάτων με την πανδημία, καθώς και οι κίνδυνοι που αυτή συνόδευε για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, βρήκαν απάντηση στην υπουργό που με τα σχέδια για επιχειρήσεις και εργαζομένους κατάφερε, προς το παρόν, να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες θέσεων εργασίας, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει παρόμοιας υφής προκλήσεις και τη νέα χρονιά.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Το 2020 ήταν η χρονιά που το Δημοκρατικό Κόμμα, έχοντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο τιμόνι του, άλλαξε ρότα, έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό του και άρχισε να εφαρμόζει το πλάνο του.

Από κάθε άποψη ήταν μια σημαντική χρονιά, αφού ο Νικόλας Παπαδόπουλος είδε τρεις βουλευτές του να αποχωρούν «πυροβολώντας» από το κόμμα. Θα έλεγε κάποιος πως πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, μπορεί μεν να είδε την κοινοβουλευτική του ομάδα να αριθμεί μόλις επτά βουλευτές, όμως από την άλλη πλευρά, το κόμμα του μπορεί να νιώθει πιο συμπαγές ενόψει των προκλήσεων.

Εξάλλου αν δεν αποχωρούσαν οι τρεις βουλευτές που αργότερα ίδρυσαν την Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενδεχομένως, να μέτραγε απώλειες κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού και το κόμμα αργά ή γρήγορα θα βυθιζόταν σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Την ίδια ώρα η απόφαση του Νικόλα Παπαδόπουλου, που ο ίδιος αρχικά το έθεσε ως απειλή και ακολούθως μετατράπηκε σε επίσημη κομματική απόφαση, είναι από κάθε άποψη ιστορική, αφού το Δημοκρατικό Κόμμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραδοσιακά ήταν ο ρυθμιστής των ισορροπιών στη Βουλή και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ψήφιζε τον προϋπολογισμό.

Όπως και να έχει, από κάθε άποψη το 2020 σηματοδότησε την αλλαγή πορείας του Δημοκρατικού Κόμματος, που αναμένεται να ξεδιπλωθεί την επόμενη χρονιά στις βουλευτικές και την εκλογή προέδρου της Βουλής και τα επόμενα χρόνια μέχρι τις Προεδρικές του 2023.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Ο Γενικός Ελεγκτής, ίσως να αποτελεί αυτή τη στιγμή την προσωπικότητα με την πιο ευρεία αποδοχή από τους πολίτες. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητες και μεγάλη μερίδα των πολιτών, βλέπει στο πρόσωπο του, εκείνον που τα βάζει με το κατεστημένο δεκαετιών και μάχεται κατά της διαφθοράς.

Στα έξι χρόνια της παρουσίας του, ως εκ της θέσεως του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης συγκρούστηκε αμέτρητες φορές με την Κυβέρνηση. Το 2020 όμως αυτή η κόντρα κορυφώθηκε εξ αιτίας τις πρωτοφανούς διαφωνίας που μετεξελίχθηκε σε κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων ανεξάρτητων θεσμών. Της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής.

Το 2020 έφερε τον Γενικό Ελεγκτή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κυρίως για το θέμα των διαβατηρίων και τις δύο εκθέσεις του για το ζήτημα αυτό. Η απαίτηση του να του παραδοθούν οι φάκελοι όλων των πολιτογραφήσεων, και η άρνηση της Κυβέρνησης μετά τη γνωμάτευση του Γιώργου Σαββίδη, είναι απλά η κορύφωση μιας δύσκολης σχέσης

Αναμφίβολα η παρουσία του Κώστας Κληρίδη στη Νομική Υπηρεσία τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των καλών σχέσεων που διατηρούσαν δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο. Με την ανάληψη των καθηκόντων όμως των Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, διαφάνηκε πως οι σχέσεις πλέον θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για υπέρβαση εξουσιών, ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο για προσφυγή στο Ανώτατο για παύση του.

Κώστας Κληρίδης

Το 2020 σηματοδότησε και το τέλος της σταδιοδρομίας του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ενός ανθρώπου που αδιαμφισβήτητα διαφύλαξε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Αν και οι δύσκολες σχέσεις του με την Κυβέρνηση πάνε χρόνια πίσω, από τότε που τα έβαλε με τον Ρίκκο Ερωτόκριτου το 2015 ο οποίος κατέληξε στις Κεντρικές φυλακές, αυτές συνεχίσθηκαν και το 2020 με αποκορύφωμα την κόντρα, αναφορικά με την ημερομηνία αφυπηρέτησής του.

Όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει χαριτολογώντας από τη συγκεκριμένη κόντρα το μόνο σίγουρο ήταν ότι έμαθε όλη η Κύπρος ότι στις οκτώ Ιουλίου έχει τα γενέθλια του. Ο ίδιος θεωρούσε πως με βάση το Σύνταγμα θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαφορετική άποψη και διόρισε από τις 10 Ιουλίου τον Γιώργο Σαββίδη. Τελικά ο Κώστας Κληρίδης εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, όπως και να έχει,  έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά την ανεξαρτησία της Νομικής Υπηρεσίας, αφήνοντας στους διαδόχους του μια σημαντική προίκα που καλούνται να υπερασπιστούν.

Δημήτρης Συλλούρης

Οι πρωτοφανείς εικόνες του Al Jazeera που παρακολούθησε αποσβολωμένη όλη η κυπριακή κοινωνία, προκάλεσαν την παραίτηση του προέδρου της Βουλής. Η συνάντηση με τους εκπροσώπους Κινέζου καταδικασθέντα επενδυτή, οι υποσχέσεις για full support και το κλείσιμο του ματιού, ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη εναντίον του.

Ο Δημήτρης Συλλούρης αν και δεν είχε σκοπό, υποχρεώθηκε από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας να παραιτηθεί. Αρχικά ο ίδιος δήλωσε πως θα απέχει από τα καθήκοντα του, μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ίσως δεν είχε αντιληφθεί πως οι υποσχέσεις για πλήρη υποστήριξη σε ένα καταδικασθέντα, ήταν αρκετές για να διαλευκανθεί η υπόθεση στα μάτια του κάθε πολίτη. Πλέον η υπόθεση είναι ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία αργά ή γρήγορα θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση.

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Το 2020 βρήκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ταλαιπωρημένο από τον καρκίνο και στο μάτι του κυκλώνα για την υπόθεση του Μαλαισιανού απατεώνα Τζο Λο με αφορμή τις πιέσεις που άσκησε ο Μακαριότατος για την πολιτογράφηση του.

Τον Φεβρουάριο ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση σε Νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου του αφαιρέθηκαν όλες οι καρκινικές εστίες που εντοπίστηκαν.

Δύο ήταν τα σημαντικά ζητήματα του 2020 που έφεραν στο προσκήνιο τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. Από τη μια, η υπεύθυνη στάση που επέλεξε να κρατήσει απέναντι στα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, η οποία μάλιστα δημιούργησε ρήξεις και ανάμεσα στους Πατέρες.

Από την άλλη, η επιλογή του να μνημονεύσει τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο, έφερε τη σφοδρή αντίδραση μιας ομάδας μητροπολιτών. Η απόφασή του αυτή έφερε επικρίσεις από την ομάδα των μητροπολιτών που στη μεγάλη διένεξη της ορθόδοξης εκκλησίας, τάχθηκαν στο πλευρό του Πατριάρχη Ρωσίας.

Αν και η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε για το ζήτημα, δεν λήφθηκε ομόφωνη απόφαση και το σχίσμα ανάμεσα στους Ιερείς, αναμένεται να συνεχισθεί και με τον νέο χρόνο.

Μητροπολίτης Μόρφου

Θέλοντας και μη ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος καταφέρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διατηρεί μια θέση ανάμεσα σε εκείνους που με τα λόγια και τις πράξεις τους κάνουν θόρυβο. Είναι ανάμεσα σε εκείνα τα δημόσια πρόσωπα που από τη μια έχει μια μεγάλη μερίδα λαού εναντίον του και μια μερίδα φανατικών υποστηρικτών.

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ίδιο. Με τον λόγο του, δημιούργησε ένα ρεύμα αρνητών του ιού. Παράλληλα με τις πράξεις του παραβίασε κάθε πρωτόκολλο που είχε εκδοθεί για περιορισμό της πανδημίας.

Η δήλωση του ότι ο ιός είχε προβλεφθεί από το 2017 στα κόμικς του Αστερίξ, το αν τα εμβόλια θα περιλαμβάνουν τσιπάκια που θα μας παρακολουθούν και άλλες πολλές απίθανες δηλώσεις του χάρισαν μια θέση και σε μέσα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Μόρφου Νεόφυτος ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας αφού με τις δηλώσεις και τις νουθεσίες του προς το πιστό ακροατήριο του, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τους.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι