Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού-Το τρίπτυχο των επαφών

  19/12/2020 13:13
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού-Το τρίπτυχο των επαφών

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού-Το τρίπτυχο των επαφών

  19/12/2020 13:13
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επαφές κομμάτων και κυβέρνησης τις επόμενες μέρες για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, μετά την απόρριψή του από την Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη Πέμπτη.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι επαφές με τα κόμματα για τον προϋπολογισμό, γίνονται σε τρία επίπεδα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, από τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ την Τρίτη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας θα ανεβεί τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα συνομιλήσει για το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών έχει και θα εξακολουθήσει να έχει συνεχείς διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να επιδιώξει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για να διαμορφώσει συνθήκες ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, και πρόσθεσε πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τος καλέσει σε συνάντηση είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε αυτή μεταφέροντάς του τις θέσεις του ΑΚΕΛ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εξέφρασαν χθες  την κοινή θέση ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι περιπέτειες για τον κυπριακό λαό και τον τόπο μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.
 
Την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πακέτο προτάσεων για τις εκποιήσεις, την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα τη στήριξη των πολιτών που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και την κρίση λόγω της πανδημίας.
 
Επίσης την επόμενη εβδομάδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να απαντήσει στην επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε από τον Πρόεδρο να δώσει άμεσα εντολή ώστε να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία, κάτι που το κόμμα θέτει ως προϋπόθεση για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας