Στα χέρια του Προέδρου προτάσεις ΕΔΕΚ για εκποιήσεις, υπηρεσίες υγείας και στήριξη πολιτών

Πακέτο προτάσεων για τις εκποιήσεις, την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα τη στήριξη των πολιτών που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και την κρίση λόγω της πανδημίας, κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον απόηχο της χθεσινής απόρριψης από τη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως "το πόσο εποικοδομητική θα είναι αυτή η συνάντηση και το πόσο θα βοηθήσει την ΕΔΕΚ στο να αναθεωρήσει την απόφασή της για την καταψήφιση του προϋπολογισμού και να προχωρήσει σε θετική ψήφο στον νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί θα εξαρτηθεί και από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τους αντίστοιχους Υπουργούς".

Σημείωσε πως "στο πακέτο των προτάσεων που έχω καταθέσει εκ μέρους της ΕΔΕΚ περιλαμβάνονται προτάσεις θεσμικού περισσότερο χαρακτήρα που δεν επιφέρουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ή στα δημόσια οικονομικά".

Όπως είπε, "είναι προτάσεις που έχουν σχέση με την προστασία των πολιτών από τις εκποιήσεις, είναι προτάσεις που έχουν σχέση με την αναβάθμιση της ποιοτικής προσφερόμενης περίθαλψης στους ασθενείς στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, χωρίς να υπάρξουν οποιεσδήποτε αναθεωρήσεις της νομοθεσίας, είναι προτάσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κυρίως των κατοίκων στους προσφυγικούς συνοικισμούς, στις ορεινές, στις ημιορεινές κοινότητες, και στην ύπαιθρο, είναι προτάσεις οι οποίες ουσιαστικά στοχεύουν να στηρίξουν τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες συνέπειες λόγω της οικονομικής κρίσης του 2012-2013, αλλά και της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία".
 
"Κυρίως στήριξη εργαζόμενων μητέρων για τα παιδιά τους, θέματα που έχουν σχέση με τα ωράρια εργασίας, θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τα επιδόματα. Ελπίζω ότι σημαντικός αριθμός από αυτές τις προτάσεις θα υιοθετηθούν από πλευράς της Κυβέρνησης, θα ενσωματωθούν στον νέο προϋπολογισμό ή ενδεχομένως θα κατατεθούν οι αντίστοιχες προτάσεις από τα Υπουργεία για να ξεκινήσει η συζήτησή τους στο κοινοβούλιο", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "και λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ότι θα πρέπει να συμβάλει η Κυβέρνηση στο αίτημα που εδώ και πάρα πολύ καιρό καταθέτει η ΕΔΕΚ για την παραχώρηση στη Βουλή όλων των φακέλων των σκανδάλων που ταλαιπώρησαν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια, και να γίνει και μια δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων όλων αυτών των ερευνών που προηγήθηκαν".
 
Όσον αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων, σημείωσε πως "η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα πρέπει να γίνει μια σε βάθος διερεύνηση αυτού του ζητήματος, από την αρχή έναρξης εφαρμογής του μέχρι σήμερα, και σε οποιοδήποτε επίπεδο διαπιστωθεί ότι υπήρξαν παρατυπίες ή παρανομίες να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης