Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τα μέτρα κατά της πανδημίας-«Με αφορισμούς προβλήματα δεν λύνονται»

  28/11/2020 16:37
Κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τα μέτρα κατά της πανδημίας-«Με αφορισμούς προβλήματα δεν λύνονται»

Κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τα μέτρα κατά της πανδημίας-«Με αφορισμούς προβλήματα δεν λύνονται»

  28/11/2020 16:37
Σε αμείωτους ρυθμούς μαίνεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία άγγιξε και τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό της πανδημίας, με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να κατηγορεί την Κυβέρνηση πως «κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική», για να λάβει απάντηση από την Πινδάρου.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε εμπειρογνώμονες ούτε θέλουμε να τους αντικαταστήσουμε. Αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα εμείς είπαμε ότι το πλαίσιο των αποφάσεων πρέπει να το καθορίζουν οι εμπειρογνώμονες και όχι οποιοσδήποτε άλλος. Τα μέτρα όμως τα οποία αποφασίζονται στη βάση των απόψεων των εμπειρογνωμόνων μας προκαλούν ανησυχίες και προβληματισμό. Πρώτα και κύρια γιατί δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
 
Συνέχισε λέγοντας πως «έχω ακούσει τις απόψεις διαφόρων εμπειρογνωμόνων, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα. Δεν ακούσαμε γι’ ακόμα μια φορά τίποτε από την Κυβέρνηση για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Λέμε ότι πιέζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες στις οποίες προκύπτουν αλλά δεν παίρνει κανένα μέτρο η Κυβέρνηση για να τα στηρίξει. Εμείς είχαμε υποβάλει ένα πολύ συγκεκριμένο υπόμνημα 18 σημείων από το Μάιο προς τον Πρόεδρο, τον ΥΠ. Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για το τι πρέπει να γίνει για να προετοιμαστούν τα νοσηλευτήρια ενόψει της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Διαπιστώνουμε ότι τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, σημείωσε εξάλλου ότι «κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική. Να πω κάποια παραδείγματα. Για τα γυμναστήρια. Με βάση το τι λέγεται από τους επιστήμονες και τους ιδιοκτήτες  γυμναστηρίων εκεί λαμβάνονται όλα τα μέτρα και τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα γίνει καθολικό κλείσιμο των γυμναστηρίων. Επιχειρήσεις σίτισης: όταν τους λες να κλείνουν στις 7 σημαίνει ότι δεν τους επιτρέπεις να ανοίξουν. Αυτά τα πράγματα είναι παράλογα κατά την άποψη μας. Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει διαφορετικά».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού, σημείωσε πως «τα προβλήματα που προκαλούνται είναι τεράστια. Ανησυχούμε ότι πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν ως αποτέλεσμα των μέτρων τα οποία λαμβάνονται από την Κυβέρνηση. Χρειάζεται να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να στηριχτούν αυτές οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν».
 
«Με αφορισμούς προβλήματα δεν λύνονται»
Απαντώντας στον Δημοκρατικό Συναγερμό, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως «και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επιδόθηκε σε άλλη μια επίδειξη μηδενιστικής κριτικής».
 
Καταρχήν, συνεχίζει ο ΔΗΣΥ, «θα έπρεπε ο κ. Κυπριανού να έχει μελετήσει το σχετικό πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό και περιλαμβάνει πρόνοιες για την προστασία των καταναλωτών σχετικά με τις καταχρηστικές ρήτρες, πριν προβεί σε δημόσια τοποθέτηση. Αλλά είναι τέτοιο το μένος του που δεν του το επιτρέπει».
Καταλήγοντας είπε επίσης πως «ενώ η κυβέρνηση προχωρεί ως συνήθως, με προσοχή και με τις συστάσεις των επιδημιολόγων στη λήψη μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Κυπριανού προχωρεί σε ανέξοδη κριτική, εγκαλώντας τους πάντες για μικροπολιτικό όφελος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας