Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μόνο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα διασωθεί η αξιοπρέπεια της ΕΕ

  24/11/2020 17:30
Μόνο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα διασωθεί η αξιοπρέπεια της ΕΕ

Μόνο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα διασωθεί η αξιοπρέπεια της ΕΕ

  24/11/2020 17:30
Ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις, έστειλε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατά τη συζήτηση του θέματος και την έκδοση ψηφίσματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια, από την Τουρκία.
 
«Για να διασωθεί η αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπέδειξε ο κ. Φουρλάς, ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος των αυστηρών κυρώσεων και της επιβολής μέτρων στην Τουρκία, για να καταλάβει ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν που κοροϊδεύει την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, πως τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.»
 
Απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους εταίρους, τους κάλεσε να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες που θα επιφέρουν πραγματικό κόστος στην Άγκυρα. «Κάντε το έστω και τώρα, έστω και τη δωδεκάτη, διασώστε το κύρος και την αξιοπρέπεια του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.»
 
Υπέδειξε ότι ανήκει στη γενιά που έζησε την τουρκική βαρβαρότητα και είδε με τα μάτια του χιλιάδες συμπατριώτες μας να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και μέχρι σήμερα κανένας δεν επέστρεψε πίσω.
 
«Είχα την ευλογία ο λαός της Κύπρου να με εκλέξει Ευρωβουλευτή και έδωσα όρκο ότι θα πράξω, ότι είναι δυνατό, για να απαλλαγεί η πατρίδα μου από τον τουρκικό εισβολέα.»
 
Χαρακτήρισε την ενέργεια της Άγκυρας στα Βαρώσια, ακόμη μια εξέλιξη στην αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.
 
«Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η παραβίαση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξόφθαλμες. Όμως, κάποιοι εδώ στην Ευρώπη, τόνισε ο Ευρωβουλευτής, επιμένουν να δίνουν συγχωροχάρτι στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν και να αρκούνται σε φραστικές παραινέσεις. Από αυτές που ο Ερντογάν διαβάζει και γελά».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας