Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Φωνές και στα κατεχόμενα για τα δύο κράτη-Επίθεση Ερχιουρμάν σε Ερντογάν και Τατάρ

  27/10/2020 14:24
Φωνές και στα κατεχόμενα για τα δύο κράτη-Επίθεση Ερχιουρμάν σε Ερντογάν και Τατάρ

Φωνές και στα κατεχόμενα για τα δύο κράτη-Επίθεση Ερχιουρμάν σε Ερντογάν και Τατάρ

  27/10/2020 14:24
Η ομοσπονδία είναι η ξεκάθαρη μορφή λύσης στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, δηλώνει ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτοντας ότι εάν η «λύση δύο κρατών» είναι πραγματικά μια λύση και δεν σημαίνει τη συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης, πριν απ ' όλα αυτό απαιτεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους και γι’ αυτό προϋπόθεση είναι η αλλαγή ψηφισμάτων του ΣΑ. «Όλοι ξέρουν ποια είναι τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ» συμπλήρωσε.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ σήμερα ο κ. Ερχιουρμάν (χωρίς να ονομάζει αρχικά σε ποιον απευθύνεται) σημειώνει πως «εάν πρόκειται να θέσετε τη λύση δύο κρατών ως στόχο ενώπιον αυτού του λαού πρέπει πρώτα να εξηγήσετε πώς θα υλοποιηθεί. Κι αυτό δεν φτάνει. Είναι επίσης απαραίτητο να εξηγηθεί πώς οι αρχές της διζωνικότητας και της συνταγματικότητας, που διαφυλάττουν την ύπαρξη του τ/κ λαού σε μια ομοσπονδία, ειδικά στο περιουσιακό και πληθυσμιακά, θα διατηρηθούν σε μια ‘λύση δύο κρατών’».
 
Και πώς μπορούμε να κάνουμε το άνοιγμα στη διεθνή κοινότητα όταν εγκαταλείψουμε την βούληση για μια λύση στο πλαίσιο του ΣΑ των ΗΕ, που αποτελεί τη βάση όλων των απαιτήσεών γι’ αυτό το άνοιγμα πριν από την λύση είτε στο εμπόριο, είτε στον αθλητισμό είτε σε άλλα ζητήματα, αναρωτιέται επίσης ο κ. Ερχιουρμάν.
 
Δεν αρκεί, συνεχίζει, ούτε το (επιχείρημα) ‘για δεκαετίες συζητούμε την ομοσπονδία, δεν βγαίνει πουθενά’ ή ‘οι Ε/κ δεν θέλουν ομοσπονδία’. Το σημαντικό, αναφέρει, είναι η «εναλλακτική» σας να φέρνει τη λύση σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και να διαφυλάσσει καλύτερα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ πριν και μετά την λύση.
 
Στο τέλος της ανάρτησής του ο Τουφάν Ερρχιουρμάν αναφέρεται στον Ερσίν Τατάρ γράφοντας ότι η φράση του πως η ομοσπονδία είναι ένα ‘μασάλι’ (ΣΣ: σημαίνει παραμύθι στα τούρκικα) για να γίνει αντιληπτό εάν αφορά την ομοσπονδία ή την λύση δύο κρατών, θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Τατάρ ενώπιον του λαού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας