Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η σιωπηλή κραυγή του Ακιντζί, η ανατροπή Τατάρ και οι κάλπικες λίρες του Ταγίπ

  18/10/2020 21:43
Η σιωπηλή κραυγή του Ακιντζί, η ανατροπή Τατάρ και οι κάλπικες λίρες του Ταγίπ

Η σιωπηλή κραυγή του Ακιντζί, η ανατροπή Τατάρ και οι κάλπικες λίρες του Ταγίπ

  18/10/2020 21:43
Την απόλυτη ανατροπή στις εκτιμήσεις των αναλυτών της τελευταίας εβδομάδας πέτυχαν η Τουρκία και ο Ερσίν Τατάρ με την επικράτηση τους στον β΄γύρο των παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος. Αυτή η ανατροπή, όπως άλλωστε καταγγέλλεται από κύκλους κοντά στον Μουσταφά Ακιντζί, υπήρξε προϊόν των τουρκικών παρεμβάσεων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις «εκλογές». 
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ερσίν Τατάρ θριάμβευσε στις περιοχές όπου το στοιχείο των εποίκων στα κατεχόμενα είναι εντονότερο, όπως η περιοχή του Τρικώμου και τις χερσονήσου της Καρπασίας αλλά και της Αμμοχώστου. 
 
Μάλιστα ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί δεν κρύφτηκε και δήλωσε πως όλοι γνωρίζουν τι γινόταν τις τελευταίες ημέρες στο ψευδοκράτος. Μάλιστα μοίρασε συγχαρητήρια, τόσο στον ίδιο τον Ερσίν Τατάρ αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για την επικράτησή του, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του. 
 
Τουρκοκυπριακοί κύκλοι καταγγέλλουν μέσω των social media πως επιτελείο του ΑΚΡ, του κόμματος δηλαδή του Ερντογάν στην Τουρκία, τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο ψευδοκράτος και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Μάλιστα σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν εμφανίζονται στελέχη του επιτελείου του Τατάρ να συνδιαλλάσσονται με πολίτες λίγο μετά που αυτοί είχαν ψηφίσει. Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, οι εγκάθετοι της Τουρκίας στο ψευδοκράτος πλήρωναν τους ψηφοφόρους αν αυτοί παρουσίαζαν φωτογραφία του ψηφοδελτίου τους με ψήφο στον Τατάρ. 
 
Αυτός είναι ο λόγος, αναφέρουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες που εντοπίστηκαν και τόσες περιπτώσεις φωτογράφησης ψηφοδελτίων από την ψευδοαστυνομία των κατεχόμενων. 
 
Οι προθέσεις της Άγκυρας υπήρξαν ξεκάθαρες εδώ και καιρό, με τον Ταγίπ Ερντογάν να παρεμβαίνει προσωπικά όπως και όπου έκρινε σκόπιμο πως έπρεπε να το κάνει για να πριμοδοτήσει τον εκλεκτό του. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε προχώρησε στην αιφνιδιαστική κίνηση με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου αλλά και με την επιδιόρθωση, μετά από ένα χρόνο που ήταν χαλασμένος, του αγωγού που μετέφερε νερό στην Τουρκία. 
 
Πλέον είναι ξεκάθαρο πως από τον κατοχικό ηγέτη που αντιστεκόταν στην Άγκυρα και έκανε σοβαρά άλματα για λύση του Κυπριακού, το ψευδοκράτος περνά σε μια νέα εποχή όπου η Τουρκία θα εκπροσωπείται άμεσα με τον εδώ αντιπρόσωπο της, ο οποίος θα έχει ρόλο εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, παρά τα όσα διαμήνυσε προφορικά στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων. 
 
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι Τουρκοκύπριοι συμμετέχοντας ή απέχοντας από τις παράνομες εκλογές, έκαναν την επιλογή τους, αφενός για τις σχέσεις και το επίπεδο που επιθυμούν να τις αναπτύξουν με την Κυπριακή Δημοκρατία και αφετέρου για το μέλλον του Κυπριακού. 
 
Όλες αυτές οι καταγγελίες για τη διαδικασία και τις συμπεριφορές που επιδείχθηκαν από τους εγκάθετους της Άγκυρας, αλλά και οι απευθείας παρεμβάσεις του ίδιου του Τούρκου Προέδρου στην «εκλογική» διαδικασία, επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά τούτο. Ότι δηλαδή όσοι επέλεξαν να ζουν από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος, επέλεξαν να ζουν σε ένα ψευδοκράτος καθ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας