Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σφοδρότατη επίθεση Άντρου σε Πρόεδρο-«Διευκολύνει την Τουρκία να ξεγλιστρά»

  28/09/2020 21:14
Σφοδρότατη επίθεση Άντρου σε Πρόεδρο-«Διευκολύνει την Τουρκία να ξεγλιστρά»

Σφοδρότατη επίθεση Άντρου σε Πρόεδρο-«Διευκολύνει την Τουρκία να ξεγλιστρά»

  28/09/2020 21:14
Για ασυνέπεια και παλινδρομήσεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίες διευκολύνουν την Τουρκία να ξεγλιστρά συνεχώς από τις ευθύνες της, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.
 
Σε χαιρετισμό του στη Λεμεσό, σε εκδήλωση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως «κάθε φορά που υποδεικνύουμε την αλήθεια για το τι έγινε, κάθε φορά που μιλούμε για το τι πρέπει να γίνει για να έχει μέλλον η Κύπρος, το Προεδρικό και ο Συναγερμός ζητούν είτε απλώς να σιωπήσουμε, είτε μας κατηγορούν για εξυπηρέτηση τουρκικών θέσεων».
 
Η υπόθεση της Κύπρου, συνέχισε, βρίσκεται σε τόσο κρίσιμο σημείο, «που θα ήταν εγκληματικό αν σιωπούσαμε, θα ήταν εγκληματικό αν σταματούσαμε να λέμε ποιες θέσεις, ποια τακτική θα μας οδηγήσει στη λύση του Κυπριακού».
 
Προειδοποιώντας πως «το ενδεχόμενο διχοτόμησης απειλεί πλέον ευθέως την Κύπρο», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως «ο μόνος τρόπος να κλείσουμε την πόρτα στον εφιάλτη είναι η εμμονή στο συμφωνημένο πλαίσιο, είναι η συνέπεια στα όσα μας καλεί ο Γενικός Γραμματέας να πράξουμε για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή».
 
Δυστυχώς, πρόσθεσε, «είναι η ασυνέπεια και οι παλινδρομήσεις του κ. Αναστασιάδη που διευκολύνουν την Τουρκία να ξεγλιστρά συνεχώς από τις ευθύνες της και όχι οι θέσεις και οι τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ έχουν δίκαιο σε ένα πράγμα, είπε, ότι δηλαδή η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική από ποτέ και διερωτήθηκε κατά πόσο οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν διερωτούνται το γιατί, αφού «ενώ η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, η διεθνής κοινότητα όχι μόνο δεν αντιδρά αποτελεσματικά αλλά ψάχνει να βρει συναινετικές λύσεις μαζί της».
 
 «Δεν είναι μόνο θέμα συμφερόντων. Είναι και επειδή δεν πείσαμε για την καθαρότητα των στόχων και των προθέσεων μας, γιατί οι αμφιταλαντεύσεις και οι παλινδρομήσεις του κ. Αναστασιάδη και οι ερασιτεχνισμοί του (ΥΠΕΞ) κ. Χριστοδουλίδη προκαλούν πολλά ερωτηματικά», είπε και πρόσθεσε πως «όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν τόσο πιο γρήγορα θα το αντιμετωπίσουν».
 
Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία και υπέδειξε πως «προκαλέσαμε πολλές φορές τον κ. Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί στο θέμα».
 
Λέγοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του το απέρριπτε «με μασημένα λόγια», σημείωσε πως «δημόσια όμως και αυτός και οι συνεργάτες του κατηγορούν το ΑΚΕΛ. Λένε ψέματα συνειδητά και όχι τυχαία».
 
Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια δυσφήμισης και απαξίωσης του ΑΚΕΛ στη συνείδηση του λαού και ότι «για να το πετύχουν γκρεμίζουν κάθε τείχος πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής ηθικής».
 
«Τους απαντούμε ότι δεν θα πετύχουν. Το ΑΚΕΛ είναι πατριωτική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Το απέδειξε όποτε ο τόπος και ο λαός μας το χρειάστηκαν. Το απέδειξε στην πράξη όχι στα λόγια και με εθνικιστικές κορώνες όπως πράττουν ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός», συμπλήρωσε.
 
Μεταξύ άλλων, ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε τους κυβερνώντες «αντί να παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού στο ΑΚΕΛ για εσωτερική κατανάλωση, ας απαντήσουν σε όλα όσα εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς» και εξέφρασε τη θέση ότι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, «πώς θα φτιάχνουν την εικόνα τους επικοινωνιακά στο εσωτερικό αδιαφορώντας πόση ζημιά μας γίνεται στο εξωτερικό».
 
Υπενθυμίζοντας τις προειδοποιήσεις του κόμματος για όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως τα αποτελέσματα διέψευσαν την Κυβέρνηση «πανηγυρικά» και τα λάθη τα πληρώνει ο κυπριακός λαός.
 
«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να σπαταληθεί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε πολιτικές που θυμίζουν μαθητευόμενους μάγους. Έχουν εγκλωβίσει την Κύπρο σε διλήμματα και αδιέξοδα με τη στάση που ακολούθησαν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός «ότι φαίνεται να μην προβληματίζονται από τα μηδενικά αποτελέσματα της τακτικής που ακολουθούν».
 
Ο κ. Κυπριανού διαμήνυσε ακόμη πως οι κυρώσεις είναι εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός και ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι η λύση του Κυπριακού, η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε στην ΑΟΖ μας».
 
Όλες μας οι ενέργειες, συνέχισε, πρέπει να εξυπηρετούν αυτό το στόχο και θα έπρεπε όλοι να αναγνωρίσουν αυτό που το ΑΚΕΛ έλεγε για χρόνια, «ότι η ΕΕ έχει άλλο χαρακτήρα και όχι αυτό που πολλοί φαντασιώνονταν. Λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα, στη βάση δύο μέτρων και σταθμών και στη βάση της φιλοσοφίας της συναίνεσης».
 
Υπέδειξε επίσης ότι όφελος θα έχουμε αν, αξιοποιώντας και τις κυρώσεις, ακολουθήσουμε πολιτική που θα αποκλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ανοίγει το δρόμο για διάλογο, για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και των μέχρι τότε συγκλίσεων, όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του Βερολίνου.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως το κόμμα δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την επανένωση της Κύπρου και λύση του Κυπριακού, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, που θα αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας