Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ετοιμότητα Μέρκελ να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης στην ΑΟΖ

  18/07/2020 15:14
Ετοιμότητα Μέρκελ να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης στην ΑΟΖ

Ετοιμότητα Μέρκελ να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης στην ΑΟΖ

  18/07/2020 15:14
Πραγματοποιήθηκε η κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο των εργασιών του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
«Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και άριστο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν από την ΕΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τερματισμό τον έκνομων τουρκικών ενεργειών», σύμφωνα με τον Κυριάκο Κούσιο. «Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητα του για επανέναρξη, το συντομότερο δυνατόν, των διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό».
 
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και τις επιδιώξεις της γερμανικής προεδρίας κατά το εξάμηνο που προεδρεύει, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος.
 
«Η Γερμανίδα Καγκελάριος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και τόνισε την ετοιμότητα της, στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Κούσιος. 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας