Πάει σε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο για ξεκαθάρισμα θέσεων ο ΔΗΣΥ

Την εξαγγελία ιδεολογικοπολιτικού συνεδρίου το ερχόμενο Φθινόπωρο, με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων των πολιτών με την πολιτική και την καταπολέμηση του άκρατου λαϊκισμού, εξήγγειλε από το βήμα του Ανώτατου Συμβουλίου, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως στο ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο το κόμμα θα επαναβεβαιώσει τις αρχές και τις αξίες που κληρονόμησε ο ΔΗΣΥ από τον Γλαύκο Κληρίδη, ενώ θα γίνει συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του κόμματος.
 
«Να καθορίσουμε τους νέους και μεγάλους εθνικούς και κομματικούς μας στόχους. Να καθορίσουμε το κοινωνικό μοντέλο του αύριο. Βάζοντας στις προτεραιότητες μας την πράσινη ανάπτυξη, το περιβάλλον και όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ «και να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και τη λειτουργία μας. Να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τις πόρτες της παράταξής μας μέσω της δημιουργίας Γραμματειών Πολιτικής. Για όλα τα θέματα που απασχολούν και την κοινωνία και τον τόπο. Να δημιουργήσουμε την Οργάνωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».
 
Μιλώντας ενώπιον των συνέδρων της ειδικής εκλογικής συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθούν οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του κόμματος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογράμμισε πως η εκλογή των δυο νέων Αντιπροέδρων της παράταξής, συνιστά και μια ανανέωση σε πρόσωπα. «Είμαι βέβαιος», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «ότι και οι δυο νέοι Αντιπρόεδροι που θα εκλεγούν, θα υπηρετήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, την παράταξή μας και το όραμα του Δημοκρατικού Συναγερμού».
 
Υπενθυμίζεται πως για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων υποψήφιοι είναι  οι βουλευτές του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού. Η ψηφοφορία άρχισε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5μ.μ. το απόγευμα.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και βάσει των στοιχείων, ψήφισαν 1225 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, γεγονός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,68%.

«Συναγερμός», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «δεν είναι μόνο ο Αβέρωφ. Συναγερμός είμαστε όλοι.
 
«Ως Πρόεδρος αυτού του κόμματος, έχω ασφαλώς τις δικές μου σκέψεις και απόψεις για το ποιες διορθώσεις και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν. Όλοι ζητούμε έναν καλύτερο Δημοκρατικό Συναγερμό. Διότι ο καλύτερος Δημοκρατικός Συναγερμός είναι συνώνυμος με τον αγώνα για μια καλύτερη Κύπρο», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στο ΑΚΕΛ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε ότι, «κάποιοι μπορεί να το ξεχνούν. Ή να νομίζουν πως το έχει ξεχάσει η κοινωνία. Κάνουν λάθος. Ούτε και εμείς ούτε και η κοινωνία έχει ξεχάσει πως βγήκε η χώρα από την κρίση. Πως ξεπεράστηκε η οικονομική κατάρρευση που την προκάλεσε η κακοδιαχείριση, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και η απουσία οράματος αυτών που σήμερα μας κατηγορούν και μας επικρίνουν».
 
«Τις ίδιες συνταγές», συνέχισε, «επιχειρούν να μας σερβίρουν και σήμερα. Τις ίδιες ξεπερασμένες αντιλήψεις υπερασπίζονται, τον ίδιο συντηρητισμό προτάσσουν. Και την ίδια ώρα μηδενίζουν διαρκώς το μεταρρυθμιστικό έργο των τελευταίων χρόνων, που έκαναν πράξη η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός».
 
«Κάνουν πως δεν βλέπουν τις 240 μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί ως τώρα. Μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς. Τη θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, τη δημιουργία σημαντικών Υφυπουργείων, την εμπορικοποίηση του Λιμανιού της Λεμεσού. Τη σταδιακή κατάργηση του καταλόγου διοριστέων, την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί κανείς, όσο και να προσπαθεί, να τις μηδενίσει».
 
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, είναι το μόνο προσφερόμενο μοντέλο για να απαλλαχθεί η Κύπρος από την κατοχή. »Και το πλαίσιο Γκουτέρες αποτελεί την καλύτερη βάση που είχαμε πετύχει ποτέ, για να φτάσουμε στην απαλλαγή από την κατοχή και τις αβάστακτες συνέπειες της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό. «Δεν μπορούν αλλοδαποί να έρχονται νόμιμα στην Κύπρο, είτε ως εργάτες, είτε ως φοιτητές και την επόμενη ημέρα να υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο».
 
«Η Κύπρος», πρόσθεσε, «βρίσκεται και σε δυσμενέστερη θέση από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Τον Μάρτιο του 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία, με την οποία ελέγχονται οι ροές και επιστρέφονται στην Τουρκία οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ζητούν άσυλο ή των οποίων η αίτηση δεν έγινε δεκτή. Επειδή όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, οι παράτυποι αυτοί μετανάστες που μας έρχονται από την Τουρκία, μας μένουν».
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι ούτε η αριστερά που αφήνει ανοιχτή την πόρτα σε όλους. Δεν είναι όμως ούτε ακραίο εθνικιστικό κίνημα που υιοθετεί πολιτικές χωρίς ανθρώπινες ευαισθησίες», κατέληξε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Την έναρξη των εργασιών της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου που έχει και εκλογικό χαρακτήρα, κήρυξε ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος υπουγράμμισε πως, «σήμερα, από αυτό το συνέδριο, στο ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι θα χαράξουμε μια νέα πορεία που να κοιτάζει μπροστά».

 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία