Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μηνύματα στον Ερντογάν μέσω Μέρκελ στέλνει ο Νίκος Αναστασιάδης

  23/01/2020 11:40
Μηνύματα στον Ερντογάν μέσω Μέρκελ στέλνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Μηνύματα στον Ερντογάν μέσω Μέρκελ στέλνει ο Νίκος Αναστασιάδης

  23/01/2020 11:40
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, από την Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της μετάβασης της στην Τουρκία.
 
Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.
 
Από την πλευρά της η κα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ.
 
Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας