Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

  29/11/2019 13:13
Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

  29/11/2019 13:13
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Γιαννάκης Παπαδούρης. Η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης, στο Προεδρικό Μέγαρο, της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, από τον ίδιο τον κ. Παπαδούρη, στην παρουσία Υπουργών και κοινοταρχών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πως «θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη μου λύπη γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε την παραίτησή του παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαδούρη τον οποίο χαρακτήρισε ως μια καταξιωμένη προσωπικότητα, για το έργο που έφερε εις πέρας, σημειώνοντας πως αυτός μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για την ευρύτερη περιοχή των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Τόνισε ακόμη πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική προσφορά του κ. Παπαδούρη στην πατρίδα μας.
 
 
Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε, από την πλευρά του, πως η παραίτησή του έγινε με γνώμονα το όφελος των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Παραιτούμε λόγω ευθιξίας και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική που σχεδιάσαμε πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, είπε.
 
Πρόσθεσε πως παραμένει στη διάθεση του γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και εξέφρασε ετοιμότητα να παρουσιάσει τα αληθή στοιχεία για όλα όσα του καταλογίστηκαν "για εμένα χωρίς εμένα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το παρασκήνιο της παραίτησης
Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε στείλει επιστολή στις 10 Οκτωβρίου, στον Προϊστάμενο Διοίκησης Προεδρίας, στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Παπαδούρης θα είχε προσωπικό όφελος από την στρατηγική για την ανάπτυξη ορεινών κοινοτήτων, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην περιοχή.
 
Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στις 21 Νοεμβρίου, όπου επίσης αναφέρθηκε από τον Ελεγκτή ότι ο κ. Παπαδούρης είναι ιδιοκτήτης μεγάλου αριθμό ακινήτων, κυρίως στον Καλοπαναγιώτη, καθώς και διευθυντής και μέτοχος σε μεγάλο αριθμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον Καλοπαναγιώτη. Είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε πως εναντίον δύο εταιρειών του Επιτρόπου και των διευθυντών των εταιρειών αυτών εκκρεμούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δύο ποινικές υποθέσεις.
 
Σε γραπτή του δήλωση στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Παπαδούρης είχε χαρακτηρίσει ανακριβή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου και τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και τα όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του στην πρόσφατη συνεδρία της Βουλής. Ως εκ τούτου, ζητούσε να καταθέσει τα αληθή στοιχεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας