Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ποιες προυποθέσεις θέτει για να επιστρέψει τα χρήματα του Low ο Αρχιεπίσκοπος

  12/11/2019 12:14
Ποιες προυποθέσεις θέτει για να επιστρέψει τα χρήματα  του Low ο Αρχιεπίσκοπος

Ποιες προυποθέσεις θέτει για να επιστρέψει τα χρήματα του Low ο Αρχιεπίσκοπος

  12/11/2019 12:14
Γραπτές απαντήσεις μετά το σάλο που προκλήθηκε από την παρέβαση του Αρχιεπισκόπου για την πολιτογράφηση του Jho Low, ο οποίος του έδωσε και δύο επιταγές ύψους 310 χιλιάδων δίδει η Ιερά Αρχιεπισκοπή
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Αρχιεπισκοπής, δίδονται εξηγήσεις για τις δύο επιταγές που λήφθηκαν. Όπως αναφέρεται οι επιταγές παραλήφθηκαν επειδή εκδόθηκαν από Τράπεζες και άρα τα χρήματα ήταν καθαρα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου
 
Η Αρχιεπισκοπή ρίχνει και πάλι το μπαλάκι των ευθυνών στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, αναφέροντας ότι αυτές έπρεπε να διενεργήσουν την έρευνα, πριν παραχωρήσουν υπηκοότητα στον καταζητούμενο επιχειρηματία. 
 
Θα επιστραφούν τα χρήματα όταν...
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή, υπό το βάρος της κατακραυγής, εξέφρασε την προθυμία της να επιστρέψει το ποσό των 310 χιλιάδων Ευρώ, όχι όμως, άμεσα όταν ανακληθεί η υπηκοότητα του Jho Low. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «όταν υπεύθυνα η Κυβέρνηση απορρίψει, ακυρώσει και ανακαλέσει την κυπριακή ιθαγένεια για τον εν λόγω επενδυτή, ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο και ενημερωθούμε αναλόγως από τους αρμοδίους, που σημαίνει ότι η δωρεά των 310.000 ευρώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή είναι προϊόν κλοπής ή μαύρο χρήμα, τότε αυτά τα χρήματα δεν μας ανήκουν, καθότι δεν είναι καθαρά και είμαστε έτοιμοι να τα επιστρέψουμε».
 
Με αφορμή, δε την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας εκπαιδευτικών για την κατάργηση της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή, αναφέρει ότι θέση της είναι να καταργηθεί η εν λόγω αργία. 
 
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:
 
«Σε συνέχεια του ως μη ώφειλε προκληθέντος σάλου, επιθυμώ να ενημερώσω υπευθύνως τον κυπριακό λαό:
 
Εμείς ως Ιερά Αρχιεπισκοπή λάβαμε τη δωρεά του επενδυτού κ. Jho Low, διότι οι δύο επιταγές που εξέδωσε επ’ ονόματι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ήταν επίσημες τραπεζικές επιταγές, για τις οποίες γνωρίζαμε ότι εφόσον εκδίδονται από Τράπεζα, τα χρήματα είναι καθαρά και όχι προϊόν κλοπής, παρανομίας ή μαύρα χρήματα. Και γι’ αυτό τον λόγο τα αποδεχτήκαμε.
 
Επίσης, γνωρίζαμε ότι για να λάβει κάποιος κυπριακή ιθαγένεια, πρώτα αιτείται σε όλα τα αρμόδια Τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αφού ελεγχθεί από την Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Interpol, έπειτα του δίδεται η κυπριακή ιθαγένεια.
 
Σε περίπτωση κατά την οποία, το πρόσωπο που αιτείται, βαρύνεται με οποιαδήποτε κατηγορία, η αίτηση απορρίπτεται. Κατά την περίοδο που γινόταν το αίτημα πολιτογράφησης τού εν λόγῳ επενδυτού, δεν υπήρχε κάτι που να κωλύει την έγκριση της απόδοσης ιθαγένειας και εν συνεχεία την έκδοση του διαβατηρίου. Έχοντες αυτά και μόνον εις γνώση μας, παρακαλέσαμε γραπτώς (και όχι προφορικώς) τον αρμόδιο Υπουργό όπως διευκολύνει την  έκδοση τού κυπριακού διαβατηρίου για τον εν λόγω επενδυτή. Και τελικά, δόθηκε η κυπριακή ιθαγένεια και εκδόθηκε το διαβατήριο για τον κ. Jho Low.
 
Μετά παρέλευση πενταετίας πληροφορούμαστε ακριβώς τα αντίθετα. Για αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι, όταν υπεύθυνα η Κυβέρνηση απορρίψει, ακυρώσει και ανακαλέσει την κυπριακή ιθαγένεια για τον εν λόγω επενδυτή, ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο, και ενημερωθούμε αναλόγως από τους αρμοδίους, που σημαίνει ότι η δωρεά των 310.000 ευρώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή είναι προϊόν κλοπής ή μαύρο χρήμα, τότε αυτά τα χρήματα δεν μας ανήκουν, καθότι δεν είναι καθαρά,  και είμαστε έτοιμοι να τα επιστρέψουμε.
 
Όσον δε αφορά στο θέμα της σχολικής αργίας κατά την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου, δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι η επιθυμία μας είναι να καταργηθεί η εν λόγω αργία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας