Σήκωσε άγκυρα και αποχωρεί άπραγος από τα ανοιχτά της Πάφου ο Πορθητής

Εκτός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας μεταφέρεται σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τον διαδραστικό χάρτη του marine traffic, το γεωτρύπανο «Πορθητής».
 
Το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή περίπου 72 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πάφου από τις αρχές του καλοκαιριού και πραγματοποίησε, πάντα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας δύο γεωτρήσεις.
 
Η πρώτη γεώτρηση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο χωρίς να ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα, κάτι που φαίνεται πως συνέβη και με την δεύτερη γεώτρηση που έγινε σε κοντινή απόσταση.
Το γεγονός ότι η Τουρκία αρχικά έδωσε τεράστια σημασία στο επικοινωνιακό κομμάτι των παράνομων γεωτρήσεων, σε συνδυασμό με την σιγή ιχθύος που τηρεί μετά την ολοκλήρωση τους, οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων του Πορθητή δεν είναι ενθαρρυντικά.
 
Άλλωστε ο Φατίχ Ντονμέζ, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας κατά τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωνε με αναρτήσεις στο twitter για την πρόοδο των γεωτρήσεων. Μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Yavuz με τη γεώτρηση εντός του οικοπέδου επτά αλλά και με τη γεώτρηση ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, αλλά και τις ανεπιτυχείς γεωτρήσεις του Fatih, διέκοψε τις αναρτήσεις αναφορικά με το παράνομο γεωτρητικό πρόγραμμα της χώρας του.
Στο μεταξύ από το πρωί ο Πορθητής, σήκωσε Άγκυρα και ξεκίνησε να κινείται προς τα βόρεια, δηλαδή προς τα νότια παράλια της Τουρκίας, ενδεχομένως για να τύχει συντήρησης σε κάποιο από τα λιμάνια της περιοχής.
 
Πάντως πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες ήθελαν το Fatih να εγκαταλείπει την ανατολική Μεσόγειο και να ταξιδεύει για νέες γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
Την ίδια ώρα το Yavuz παραμένει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αν ξεπέρασε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στη διεξαγωγή γεώτρησης.
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ